14. februar, 2013
Hobby Deluxe 540 KMFe: Gremo na počitnice!

Razlika med avtodomom in počitniško prikolico pride najbolj do izraza v poletnih mesecih, ko se odpravimo na daljši dopust. Medtem ko z avtodomom le stežka zdržimo na enem mestu več dni, saj nas omejuje nezmožnost prevoza, pa je zgodba s počitniškimi prikolicami popolnoma drugačna. Ko se nastanimo v kampu, vozilo preprosto odpnemo, prikolica pa z vso opremo počaka na parceli. Kako se na potepu izkaže družinsko naravnana prikolica, smo se prepričali med druženjem z Deluxe 540 KMFe, kjer je vse podrejeno udobju štiričlanske družine.

 

Zunanjost je izdelana iz tolčene pločevine snežno bele barve. Enake barve so tudi oplate, odbijač in pokrov vlečne rude. Za poživitev zunanjosti so okna obarvana temno, temnejša je tudi diskretna grafika, ki prikolico optično dvigne za cenovni razred ali dva.
Okna so preprosta za rokovanje, znotraj so opremljena s komarnikom in zatemnitvenim rolojem, vhodna vrata pa imajo okno.
Servisni prostor za plinski jeklenki bo zlahka sprejel še rezervoar za odpadno vodo, orodje in rezervno kolo. Dvižna loputa je trdna. Ranžirni ročaji so malce premehki. Ob premikanju prikolice človek hitro dobi neprijeten občutek, da bo kaj polomil.
Skladiščna prostora sta kar dva. V prednjem delu je velik prtljažnik pod francosko posteljo, kjer boste lahko vozili kamping opremo, in predprostor, v zadku pa je, ko dvignemo spodnje ležišče pograda, velika garaža, kjer bodo svoj prostor našla kolesa. Ali pa surfaška oprema, na primer.

 

Notranjost prikolice je prijetno svetla, ob vstopu pa presenetijo svetli toni pohištva in izbrano blago. V zadku so namestili pograd za dva nadobudneža, ki se bosta v »otroški sobi« odlično počutila. Za odrasle sta ležišči, kljub temu da tovarniški podatki govorijo o 184 x 70 centimetrih, premajhni. Z dvigom spodnjega ležišča naredimo garažo, ki je dostopna tudi od zunaj skozi velika servisna vrata na desnem boku. Kot pri vseh Hobbyjevih prikolicah boste tudi tu ob vzglavju našli bralni lučki z otroškimi motivi.

 

Več v reviji Avto-Dom Julij-Avgust 2012 (AD100)

 

Hobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFe

Hobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFeHobby Deluxe 540 KMFe

 

Cena nove počitniške prikolice: 18 350 EUR

Ocena na testu: 2244/3000 točk