15. maj, 2014
Phoenix Midi Liner 7200 GS: Prestižni integrirec na Ducatu

Do sedaj je bila osnova Fiata Ducato namenjena avtodomom nižjega in srednjega razreda, od lanske jeseni pa se na njej vozijo tudi avtodomi višjega cenovnega razreda. Med njimi tudi Phoenix Midi Liner, s katerim smo se družili pred kratkim.

 

PRESTIŽNI DUCATO

Na zunaj težko opazite, da je Midi Liner postavljen na osnovo Fiata Ducato z Al-Ko podvozjem. Mogočni mali liner je na oko prevelik, da bi si drznili trditi, da se pod njim »skriva« osnova z največjim tržnim deležem v industriji počitniških vozil. Pa se! Še najlažje boste to ugotovili ob pogledu na 16-palčna kolesa, na katerih se svetijo Fiatovi emblemi. Očitneje je v voznikovi kabini, kjer vas bo kabina spomnila na mnogo cenejša vozila – Ducato se, z nekaj malega sprememb, po evropskih cestah vozi že dobrih sedem let. Za pridih prestižnosti so dodali trilitrski pogonski agregat z robotiziranim menjalnikom, ki Midi Linerju odlično streže. Prednja sedeža sta odlična, morda malce prezahtevna za obračanje, ko si zaželite sedenja za jedilno mizo, pogled naprej pa, dokler se ne navadite, otežujeta zajetna A stebrička. Namesto senčnikov z elektriko upravljamo z velikim rolojem, prednje steklo je velikansko. Dejstva, da voznikova kabina nima vrat, se navadiš prej kot vsega prestiža, ki ga vozilo nudi.

 

VESELJE PRI VOŽNJI

Tako na avtocesti kot tudi zavitih lokalnih cestah vozilo in vgrajeni motor dokazujeta, da sta odlični in edini logični par. Vse, kar je manj kot to, je premalo prestižno in, če le niste povsem nezahtevni, »prešvoh«.
Slabih sedem in pol metrov dolgo vozilo je zelo okretno. Medosna razdalja meri 4043 milimetrov, previs preko zadnje osi ni pretiran. Midi Liner je širok 235 centimetrov, torej toliko ali malce več kot večina avtodomov, visok pa je 310.


PREPROSTO LEP

Zunanjost je preprosta v tistem pravem pomenu besede. Kričeča grafika v nemogočih barvnih odtenkih je v svetu počitniških vozil namreč namenjena cenovno dostopnim avtodomom, pa še ti so v zadnjih letih naredili velik preskok v oblikovanju, medtem ko je za prestižnejša vozila značilna ekskluzivna grafika, ki ne izstopa z barvami, temveč s preprostostjo. Phoenix Liner je zadržano oblikovan, prednji del je simpatičen, a nič pretresljiv. Prav takšna je tudi grafika, ki se mu odlično poda. Velike bele površine so ozaljšane z minimalno srebrno grafiko, celoto pa zaokrožujejo temne oplate v barvi antracita.

 

TEHNIČNO DOVRŠENA IZGRADNJA

 

Phoenix je še vedno pojem pravega zimskega avtodoma, saj je bivalna nadgradnja izdelana z mislijo na najhladnejši del leta. Pri Phoenixu verjamejo v kakovost načina izgradnje, zato nudijo desetletno jamstvo na vodotesnost. Seveda le ob rednih letnih pregledih vodotesnosti pri pooblaščenem trgovcu oziroma serviserju.
Stene so brez lesene konstrukcije. Izdelane so iz sendviča z aluminijasto pločevino, dno je iz umetne mase. Izolacija je debela dobrih 40 milimetrov, uporabljajo pa PU peno gostote 60 kilogramov na kubični meter. Skupaj z aluminijasto pločevino, ki tvori zunanji plasti sendviča, so stene debele 45 milimetrov, kar je več kot 10 milimetrov več kot pri nekaterih tekmecih. Izgradnja avtodoma je drugačna kot pri večini drugih proizvajalcev, saj najprej izdelajo nadgradnjo, šele potem se lotijo vgradnje pohištva, ki ga dobesedno znosijo v nadgradnjo in tu potem sestavijo. S tem dosežejo največjo možno trdnost nadgradnje, stene in streha pa so med seboj lepljene in še zakovičene.
Vse tehnične instalacije so v dvojnem dnu vozila, vključno z rezervoarji za vodo in odplake (prvi drži 230 litrov, drugi pol manj), baterijami in ogrevanjem. Ker gre za resni, zimski uporabi namenjen, avtodom, za gretje skrbi toplovodno ogrevanje Alde Compact 3010. Ta v nasprotju s toplozračnimi grelci, ki zrak na hitro ogrejejo in precej izsušijo, vozilo ogreje enakomerneje, topel zrak pa se skozi posebne odprtine pri tleh počasi dviga in prostor prijetno ogreje. A Alde ne zmore delati čudežev – še vedno za resnično prijetno zimsko bivanje potrebuje kakovostno nadgradnjo, prilagojeno zimski uporabi. Potrebuje, tako kot pravi zimski uporabniki, Phoenixa!
Garaža v zadku je velika in lepo obdelana. Zaradi zasnove postelje so velika vrata v garažo na levem boku, tista na desnem pa so manjša. V dvojnem dnu je množica servisnih odprtin, kamor boste lahko pospravili vso tehnično robo, tu so tudi plinske jeklenke. Pod v bivalnem delu je od tal oddaljen 90 centimetrov, zato so za vstop dodali dvojno stopnico. Dvoji sta tudi njeni stikali – spodnje je namenjeno uporabi od zunaj, gornje pa za upravljanje stopnice iz bivalnega dela. Uporabno!

 

PRESTIŽNO OKOLJE ZA ŠTIRI

Prostor je zelo prostoren in svetel, pohištvo v rumenem odtenku po izvedbi in izbiri materiala odlično. Omare so zelo stabilne in imajo okvir. Vrata in predali se zapirajo nadvse lahkotno. Sedežna skupina je bila oblečena v mikrofibro barve vanilije, ki je prostor naredila še prestižnejši, predvsem pa se lahkotno vzdržuje.
Dnevni prostor ni velikanski, saj je vozilo »normalnih mer«, poleg vrtljivih pilotskih sedežev pa so dodali sedežno klop v obliki črke L in manjši fotelj. Miza je velika 82 x 72 centimetrov in nastavljiva v vse smeri, postavljena pa je na pravi višini – na 75 centimetrih. Čudovita je vitrina za kozarce, ki jo lahko osvetlimo v modrem ali »navadnem« belem odtenku, prostoru pa doda pridih prestiža. Okrog mize bo lahko sedelo pet oseb – sedežna klop v obliki črke L je velika 90 x 47 centimetrov, fotelj pa razkošnih 48 centimetrov. V njem je omarica za čevlje.
Kuhinjski blok je velik in v obliki črke L ter odlično opremljen. Na nasprotno steno so namestili 118-litrski kompresorski hladilnik znamke Viesmann. Zakaj kompresorski? Čedalje več uporabnikov se navdušuje nad njimi zaradi zanesljivejšega delovanja in napredka v tehnologiji, v Phoenixu pa glede oskrbe z električno energijo napetosti 12 voltov tako ne bo težav. Materiali so kakovostni, prav tako vodovodna pipa, ki je postavljena ob koritu brez pokrova – kar se zdi prav zanimiva odločitev. Pod kuhinjskim pultom, ki je nameščen na višini 94 centimetrov (za osebe nižje od 170 centimetrov kar visoko), je množica predalov, najbolj simpatičen pa je tisti s posodami za ločeno zbiranje odpadkov. Pohvalno! Okrog hladilnika so namestili omare, ki zadostujejo za potrebe štiričlanske posadke, predvsem garderobna je resnično velikanska. V njej je, v Phoenixovi maniri, zbrana vsa električna oprema vozila.
Spalnica v zadku je umaknjena od bivalnega dela in ločena z drsnimi vrati. Na desnem boku je nameščena velika kabina za prhanje, ki je opremljena s centralnim odtokom – tako tudi med stanjem na neravnem terenu ne bo težav z odtekanjem vode. Za zaščito pred škropljenjem so dodali kakovostna vrata iz umetne mase. Prek hodnika, na levem boku je kopalnica, v katero vstopimo skozi kakovostna, recimo jim kar hišna vrata – malce me je zmotilo edino to, da z njimi ne zapremo prehoda v dnevni del, tam so za to dodali še drsna vrata. Pri Phoenixu že vedo, zakaj. Postelja je velika 143/110 x 200 centimetrov, ležišče pa stoji na višini 82 centimetrov. Zaradi prehoda ob vznožju je dostop zelo preprost tudi za starejše, ki bi utegnili imeti težave s plezanjem nanj. Nad njim je dovolj omaric, pod njim velika garaža. Dodatno ležišče je v prednjem delu, upravljamo pa ga z elektriko, ki za dviganje in spuščanje potrebuje ducat sekund. Veliko je 140 x 200 centimetrov, do stropa je zajetnih 98 centimetrov. Vzmetnici spredaj in zadaj sta nadvse udobni, svoje dodata še posebno vzmetenje in ALDE ogrevanje, ki pričara domačno toplino.

 

PHOENIX JE PHOENIX

Ne glede na to, da smo se družili z najdostopnejšim (kako težko mi gre ta oznaka izpod tipk) Phoenixom, o kakršni koli dostopnosti ne moremo govoriti. Prej nasprotno. Midi Liner, četudi najnižje postavljeni Phoenix, je pravi Phoenix od maske hladilnika pa do mogočnega zadka. Izkaže se v vseh pogledih, piko na i pa doda odlični Ducatov (Ivecov!) trilitrski motorni agregat z robotiziranim menjalnikom.