24. april, 2013
Knaus Boxstar Freeway: predelani kombi za zahtevne

Knaus je eno tistih podjetij, ki so se po finančnem polomu čudežno vrnila na stara pota slave. Se mu enako obeta pri nas z novim zastopnikom?

Knaus ima v seriji Boxstar pet adutov, treh različnih dolžin. Notranjost je inovativno zasnovana, z rešitvami, ki doslej niso bile uporabljene, materiali so skrbno izbrani, vgrajena oprema pa kakovostna. Vse to ima svojo ceno, zato smo se na testu poskusili prepričati, če je razlika v ceni v primerjavi z neposrednimi tekmeci upravičena. A o tem proti koncu.

 

Predelani kombiji so med uporabniki priljubljeni zaradi manjših mer v primerjavi s klasičnimi avtodomi, zaradi kompaktnosti in okretnosti med vožnjo. Nekateri dodajo, da so predelani kombiji v prometu manj opazni in da jih lahko parkiramo tudi na običajnih parkirnih mestih. 636 centimetrov dolgi Boxstar Freeway je daljši od nekaterih kompaktnejših avtodomov in tudi v višino ga ni malo. 282 centimetrov pokaže meter, kar pomeni, da je visok toliko kot polintegrirci. Pregovorne prednosti vanov v tem primeru zbledijo, a sam vidim prednosti drugje.

 

Več v reviji Avto-Dom April 2013 (AD 108)

 

 

Cena novega testnega vozila: 55 000 EUR
Ocena na testu: 2321/3000 točk