30. april, 2020
Tropski vrt sredi Prekmurja

Obisk Dobrovnika pa vsaj za nežnejši del posadke ne bo popoln, če voznik ne bo zavil do mogočnih rastlinjakov podjetja Ocean Orchids, kjer leži čudovit tropski vrt. Namig – najprej obiščite TIC ob Bukovniškem jezeru, kjer lahko prejmete kupon za brezplačni vstop v tropski vrt, potem pa obiščite še nedaleč ležeči tropski vrt.

Dobrovnik - Tropski vrt
Podjetje Ocean Orchids, ki je specializirano za gojenje in prodajo orhidej, teh vzgojijo preko dva milijona letno oziroma po eno za vsakega Slovenca, je v zadnjih letih svojo ponudbo razširilo in obiskovalcem omogočilo vpogled v tropski gozd. V njem uspeva preko sto različnih rastlinskih vrst, po večini takšne, ki uspevajo v vlažnih tropih in džungli, sprehod po čudovito urejenih rastlinjakih pa spremlja čebljanje tisočev ptic. Kar nekajkrat je naš pogled zaplaval v višave iščoč ptice, a njihovo žgolenje se razlega iz zvočnikov, ki so diskretno skriti po stenah. Med rastlinami boste našli vse od bananovcev, poprovcev, kave in do nekaterim poznanih rož, ki pa imajo v svojem naravnem okolju čisto drugačno, skorajda gigantsko podobo.

Dobrovnik - Tropski vrt

Nas so daleč najbolj navdušili ananasi, ki smo jih tu sploh prvič videli rasti.
Ob izhodu se nahaja velika trgovina z orhidejami, kjer jih lahko kupite po nižjih cenah kot drugod, hkrati pa izbirate med res veliko različnimi barvami. Že samo sprehod po trgovini bo mnogim popestril dan, otroci pa si bodo duška dali na lepo urejenem otroškem igrišču pred vhodom v stavbo.