11. maj, 2020
Z avtodomom po občini Krško

Avtodomarji smo v Posavju nadvse dobrodošli. Pričakujejo nas na lepo urejenih postajališčih za avtodome in tudi Krško in Brestanica nista izjemi.

 

 

KRŠKO

V Krškem lahko avtodom konec tedna in ponoči brezplačno parkirate povsem v središču mesta, streljaj od mestnega parka in glavne mestne ulice.

Krško

 

Dobrodošli smo tudi pri stadionu Matije Gubca, kjer hrumijo speedway motorji,

 

 

BRESTANICA

Brestanica se lahko pohvali z dvema zelo lepo urejenima postajališčema za avtodome, ki ponujata vso oskrbo. Eno je pri bazenu, drugo ob idiličnem ribniku. Za piko na i smo dobrodošli še pri nekaterih ponudniki na turističnih kmetijah, avtodom pa lahko parkiramo tudi na velikem parkirišču pri gostilni Pečnik pred cestnim mostom preko reke Save pred Brestanico s pogledom na grad Rajhenburg.

 

 

PZA PEČNIK

Tik pred mostom prek Save pred Brestanico stoji gostilna Pečnik, kjer so v kotu velikega parkirišča predvideli prostor za parkiranje avtodomov s pogledom na nasprotnem bregu ležeči grad Rajhenburg vrh pečine.

PZA pri gostilni Pečnik

Priznana gostilna ima urejeno plažo ob rečnem bregu, njena lokacija pa bo odlična za raziskovanje tako Krškega kot tudi Brestanice.

 

 

 

BRESTANICA - PZA PRI BAZENU

Na čudovitem mestu sredi doline stoji brestaniški bazenski kompleks, ki letos ob našem obisku še ni obratoval, saj nam bo letošnji maj ostal v spominu predvsem po slabem in muhastem vremenu. A nič zato, že pred prvo polovico meseca junija bo bazen odprt, postajališče za avtodome ob skrajnem robu parkirišča pa polno avtodomov.

PZA pri bazenu

Dve mesti sta urejeni, dodan je sanitarni stebrič s priključki na električno in vodovodno omrežje, parkirnino, ta stane 10 evrov, pa poravnate v upravni stavbi bazena. S PZA je vse na dlani – Brestanica, bazilika in grad Rajhenburg so dosegljivi peš, do Krškega lahko »potegnete« s kolesom.

 

 

BRESTANICA - PZA PRI RIBNIKU

Še lepše je postajališče v neokrnjeni naravi pri ribniku nedaleč od Stolovnika, »predmestja« Brestanice. Do njega se usmerimo točno nasproti hostla nekdanjega šampiona Primoža Kozmusa. Sprva je cesta malo ozka, žlebovi pa blizu stranic avtodoma, a se dolina hitro odpre in ponudi čudovito idilično sliko. Samo smerokazom je treba slediti in že smo po slabem kilometru in pol pri ribniku Brestanica.

Ribnik pri Brestanici

Ob našem obisku smo srečali lokalne ribiče, ki so s seboj pripeljali Adrijine počitniške prikolice in kampirali ob bregu, a PZA je nekoliko naprej, na naši desni, na koncu makadamskega parkirišča.

PZA pri ribniku

Urejenih je več parkirnih mest (omejitev so le električni priključki, saj je prostora veliko), dodana sta stebrič in, kot tudi pri bazenu v Brestanici, »španska stena« z izrezljanim avtodomom, ki poskrbi za vsaj malce zasebnosti na parkirišču.