26. marec, 2013
Best Camps 2013: Najboljši hrvaški kampi

 Hrvaška je znana po dolgi tradiciji kot mediteranski raj za kamping entuziaste. Kamp turizem je na Hrvaškem zelo dobro razvit in razprostranjen in hrvaški kampi so izjemni po tem, da se praviloma nahajajo na atraktivnih in izjemno ohranjenih naravnih lokacijah, najpogosteje ob samem morju.

Kamping združenje Hrvaške vam s ponosom predstavlja kampe najvišje kakovosti, ki se nahajajo na prekrasnih lokacijah, v naravni senci mediteranske vegetacije in direktno ob morju ali reki.

Imajo bogato gastronomsko in trgovsko ponudbo ter razne športne in rekreacijske vsebine. Sanitarije so opremljene z opremo za odrasle, otroke in osebe s posebnimi potrebami. 

 

Istra … raj na Mediteranu

 

Istra, ta večni izziv za popotnike, je resnični turistični raj z največjimi možnostmi za kampiranje na Hrvaškem. Istra je hkrati tudi največji hrvaški polotok. Podobna je srcu in skozi to prelepo in negovano predverje Evrope ima najkrajšo pot do morja. V stoletjih njene burne zgodovine so jo mnogi obiskovali, nekateri pa so jo tudi osvajali - za krajši ali daljši čas. Prebivalstvo je na ta način razvilo občutek za ozračje kulturnega sožitja, ki je vplivalo na uspešno mešanje medsebojnih vplivov slovanske, romanske in germanske kulture, ki so vidni in prisotni v vseh segmentih življenja na tem območju. V zadnji polovici stoletja pa je Istra postala cilj številnih uspešnih pohodov modernih “turističnih osvajalcev”.
Istrska obala, ki predstavlja eno od najmočnejših turističnih regij na Mediteranu, je seveda precej dobro znana, pravo odkritje pa je nedotaknjeno, vilinsko zaledje Istre - te čudovite terrae magicae.

 

Najboljši kampi Istre

 

UmagPorečPula

 

 

 

Kvarner - največji hrvaški zaliv

 

Kampirajte v Kvarnerju, ki je največji hrvaški zaliv. To je regija otokov in primorja, zelene narave in gora, arhitekture in kulture …Razprostira se od planinskega masiva Učke in Reke do obal Dalmacije z otoki Cresom, Lošinjem, Krkom in Rabom.

 

Najboljši kampi v Kvarnerju


 

KrkLošinjRab

 

Otok Krk

 

 

Otok Rab

 

 

Otok Cres

 

 

Otok Lošinj

 

 

 

Najboljši kampi v Dalmaciji

 

Najdaljši del hrvaške obale, bistra morja in skalnate in členovite obale, z velikim številom otokov, zalivčkov in zalivov ter impresivnimi visokimi planinami v ozadju. Bogata zgodovina je zapustila močne sledi, na radost vseh, ki pokusijo, kar nudi tradicionalna kuhinja in proizvodnja vina …

 

Novalja ZrčeSplitHvar

 

Otok Pag

 

 

Dalmacija

 

 

 

Najboljši kampi centralne Hrvaške

 

Kampi v carstvu zelenja in štiri reke lepotice. Zeleni del kontinentalne Hrvaške leži ob štirih rekah, sredi čistega in zdravega okolja, svežega zraka in vonjav narave ...

 

 

Duga ResaRafting na UniNarodni park Plitvice

 

Duga Resa

 

Kamp Slapić