4. april, 2016
Novo v ponudbi verige Valamar: kamp s petimi zvezdicami

Družba Valamar je ena največjih na Hrvaškem, ki nas vsako leto navduši s številnimi novostmi v svojih kampih. Od letošnje sezone naprej, so pod svoje okrilje prevzeli še tri kampe. Valamar je namreč v Baški na otoku Krku prevzel kampa Zablaće in FKK Bunculuka ter v bližini Labina v Istri kamp Tunarica.
Za letošnjo kamping sezono v omenjenih kampih še ne bo večjih novosti, ki so pa so predvidene v naslednjih letih, bo pa kar nekaj novosti v preostalih kampih. Tako bo kamp Lanterna dobil nove parcele, dodatne mobilne hišice, tri prenovljene sanitarne objekte, lepšo plažo, vodni park z igrali za otroke, prenovljen glavni bazen in dva nova lokala. Kamp bo dobil novo zvezdico in bo sedaj sodil v kategorijo kampov s štiri zvezdicami. V kampu Škrila v Stari Baški so v zadnjih letih prenovili celoten kamp in uredili parcele, mobilne hišice, plažo in sanitarije, tako da bo letos kamp uvrščen v kategorijo treh zvezdic.
Že tri leta je od kar so prenovili stari kamp Politin in ga preimenovali v kamp Krk. Že ob otvoritvi kampa je bilo vidno, da bo celotna ponudba usmerjena v družinam prijazen kamp z odlično animacijo, urejeno plažo, bazenom, za odrasle pa tudi z wellness & lepotilnim centrom. Osrednji del kampa Krk je namenjen gostom s počitniškimi prikolicami in avtodomi, ki imajo radi parcele opremljene z elektriko, vodo in odtokom. V gornjem delu kampa in levem robu so postavili mobilne hišice, desni del kampa pa je namenjen kampistom s šotori.
Pred letošnjo sezono bodo kamp Krk še nekoliko povečali, dodali novo naselje mobilnih hišic Bella Vista, od koder bo lep pogled na morje in mu bodo dodali tudi bazen s teraso za sončenje in otroško igrišče. Druga novost bo vodni park s tobogani in otroškimi igrali, ki ga bodo uredili v bližini obstoječega bazena z ogrevano vodo. Kamp bo dobil tudi popolnoma prenovljen sanitarni objekt, ob katerem bodo uredili tudi osrednji trg s trgovino, pekarno, tržnico in prireditvenim prostorom, ob osrednji plaži pa bodo razširili lokal.
Kamp Krk se lahko zaradi urejenosti in bogate ponudbe pohvali z uvrstitvijo v skupino najboljših kampov na Hrvaškem in v Evropi. Kamp je tudi za leto 2016 prejel nagrado ADAC BestCamping, letos pa bo kot prvi med hrvaškimi kampi uvrščen v kategorijo kampov s petimi zvezdicami!