4. april, 2016
Kamp Pušča: Velika prenova - Podjetje Hadria bo vložila tri milijone evrov

Takoj po prečkanju Krškega mostu, ki otok Krk povezuje s celino, se nam na desni odpre prelep razgled na Kvarner in Učko v daljavi. Pod nami pa kot na dlani leži zaliv, v katerem se nahaja kamp Pušča.
31. marca 2016 so vOmišlju podpisali sporazum, s katerim je kamp Pušča dobil novega upravitelja, s tem pa denar za prepotrebno obnovo in razvoj kampa, ki se ponaša z atraktivno lokacijo. Podjetje Hadria iz Novalje se je s podpisom sporazuma, ki jim kamp prepušča v 20-letno upravljanje, zavezalo, da bo že v letu 2017 kamp dvignilo na nivo treh zvezdic. Mirela Ahmetović, predstavnica občine Omišalj, je povedala, da so s sporazumom odprta vrata Hadrii za naložbo v kamp, s katero bo v prihodnjih letih kamp pridobil celo 4 zvezdice, s tem pa se bo pridružil elitni ponudbi krških kampov s 4 zvezdicami. Podjetje Hadria so izbrali predvsem zato, ker ima bogate izkušnje z upravljanjem kampa Straško na otoku Pagu, ki spada med najboljše kampe na Jadranu.Projekt je, kar se prihodkov občine Omišalj tiče, vreden kar 40 milijonov kun (cca 5 milijonov evrov), služi pa tudi kot primer dobre in transparentne prakse dela z občinskim denarjem in lastnino.

 

Podpis sporazuma - foto:novilist.hr

Sporazum sta podpisala Milena Ahmetović in Želimir Kodrić, predsednik Uprave podjetja Hadria.
Podjetje iz Novalje je znano po odličnem upravljanju kampa Straško v Novalji na otoku Pagu, ki ima kapaciteto kar 6500 gostov, ter manjšega hotela. S prenovo kampa imajo velike upe tudi v Omišlju, ki se mu bo s tem povrnil ugled turistične destinacije, ki je bila nekoliko okrnjena z izgradnjo ladijskega terminala, v zadnjih letih pa je kamp čedalje bolj izgubljal na veljavi, saj je nezadržno propadal. Glede na velikopotezne načrte podjetja Hadria, ki namerava kakovost kampa že v letu 2017 dvigniti na nivo 3 zvezdic, leta kasneje pa celo na 4, je velika tudi višina naložbe, ki predvideva, da se bo v dveh letih v kamp vložilo več kot 3 milijone evrov.
Kamp je imel do sedaj letno okrog 40 tisoč nočitev, načrti pa predvidevajo rast na 100 tisoč nočitev v sezoni, ki bodo tudi na povsem drugem kakovostnem nivoju. Tako se bosta kamp Pušča in občina Omišalj postavila ob bok turističnim biserom vzdolž hrvaške obale Jadrana.