18. marec, 2013
Kamp Planik: s pogledom na Velebit

Do kampa Planik ni predaleč, kljub temu da leži v Dalmaciji. Odkar so Hrvati dogradili avtocesto proti Dubrovniku, je Dalmacija prav blizu. Pot nam bo vzela približno toliko časa kot na Krk v največji gneči, a morje in vzdušje Dalmacije sta nekaj čisto drugega ... Kamp je od avtocestnega priključka v kraju Posedarje oddaljen zgolj 13 kilometrov.
Slogan kampa vabi, da bi uživali v kampu, kakršni so bili nekoč. Je v tipičnem dalmatinskem ribiškem mestecu Ražanac, ki je 22 kilometrov oddaljeno od Zadra in slabih deset od otoka Paga. Stoletni bori, neokrnjena narava in sto kampirnih mest vabijo obiskovalce, da si odpočijejo od vsakodnevnih naporov in ritma življenja.
Posebnost kampa so popolnoma opremljeni šotori, ki jih nudijo v najem, z njimi pa vas obvarujejo pred dvema morama: pakiranjem in postavljanjem šotora.

 

 

 

Splošno

 

Manjši kamp s približno sto parcelami ponuja družinsko atmosfero, večina gostov se med seboj dobro pozna, saj se sem vračajo že dolgo vrsto let. Kamp je približno 300 metrov od morja, dostop do plaže pa je skozi dalmatinsko mestece Ražanac. Vhod v kamp je dobro označen, saj so preko ceste obesili velik banner.

 

Senčne parcele pod borovci


Kamping prostori niso parcelirani, temveč si vsakdo izbere mesto po svoji izbiri. Ob prostorih so priključki za vodo, elektriko, internet, prav vsaka parcela pa ima svoje parkirno mesto, tako da ne bo težav z avtomobilom. Parcele so v senci starih borovcev in “tlakovane” z borovimi iglicami. Iz kampa je čudovit razgled na mogočni masiv Velebita.

 

Simpatična recepcija

 

Recepcija je v manjšem objektu ob vhodu v kamp in je odprta med sedmo zjutraj in deseto zvečer. Če boste prispeli kasneje, vas bo sprejel nočni čuvaj, ki vas bo pospremil do parcele. Osebje na recepciji govori več tujih jezikov (tudi slovensko) in je zelo ustrežljivo. Prav radi tudi priporočijo ponudbo izven kampa, predvsem športne in zabavne aktivnosti.

 

Dvoje sanitarij in oskrba avtodoma


V kampu sta dva manjša sanitarna objekta, ki zadostujeta za potrebe gostov. Nudita lepo vzdrževane umivalnice in prostore za pranje posode.
V kampu ne nudijo posebnega oskrbnega mesta za počitniška vozila, zato bodo morali gostje uporabiti sanitarije v enem od sanitarnih objektov. V prihodnosti imajo v načrtu tudi ureditev oskrbnega mesta za avtodome.

 

Trgovina in konobe


Najbližja trgovina je v Ražancu, od kampa je oddaljena slabih 100 metrov. Trgovine, kar pet jih je v kraju, so solidno založene. V mestecu je nekaj tipičnih konob, kjer pripravljajo lokalne specialitete, manjša konoba pa je tudi znotraj kampa, kjer pripravijo odlične ribe. Ker se gostje medsebojno poznajo, je konoba kraj srečevanja.

 

Športna in druga prostočasna ponudba


V kampu imajo otroško igrišče ter igrišče za odbojko. V kraju je večji športni park z igrišči in baliniščem, plaža je oddaljena slabih 300 metrov. Ražanac in okolica sta znana po lepi naravi, polni pohodnih in kolesarskih poti. Blizu sta narodna parka Paklenica (plezanje) in Krka. V neposredni bližini je Western City, kjer ponujajo jahanje, blizu je karting steza. Za željne zabave tudi Zrče ne bodo predaleč ...

 

Camp Planik **

 

P.P. 25, 23248 Ražanac, Hrvaška
Gsm: +385 (0) 98 27 21 87
info@planik.hr
www.planik.hr


Koordinate GPS: N 44° 16’ 41.01’’ / E 15° 20’ 42.93’’

 

Sezona: Kamp je odprt od aprila do oktobra.
Velikost: 35 000 m2

 

Pes: DA