6. julij, 2015
Novi kamp v Istri – Polidor

Predzadnji konec tedna so v bližini istrskega kraja Funtana odprli novi kamp, ki ga je vrsarski podjetnik Adriano Ukušić (poznamo ga kot lastnika depoja za počitniške prikolice in plovila v Istri) skupaj z družino načrtoval in gradil več let. Gospod Ukušić je s turizmom povezan že od nekdaj – že v rani mladosti je delal na recepciji kampa, leta 1998 pa je odprl depo za počitniške prikolice v neposredni bližini Poreča in mu kasneje dodal servisne in transportne storitve. Med drugim pa je tudi prodajni zastopnik za mobilne hišice.
Kamp se nahaja na 13 tisoč kvadratnih metrih površine in ponuja 87 kampirnih parcel, ki so med seboj razmejene z zelenjem. Vse so posute s peskom, da tudi v slabšem vremenu ne bo blata. Kmalu bodo v ponudbo dodali ducat mobilnih hišic z jacuzzijem na terasi, ki bodo ponujale popolno storitev vključno s prehrano v bližnji restavraciji, ki je del kampa. Kot novost bo v kampu na voljo tudi šotorski hostel, kjer bodo prehodni gostje brez lastnega šotora lahko prespali samo s plačilom nočitve.

 

 


Posebnost kampa sta dva sanitarna objekta – eden večji in drugi nekoliko manjši -, ki koristita najnovejšo solarno tehnologijo. V večjem je poleg umivalnic in družinskih kopalnic na voljo tudi velik družabni prostor s toboganom, otroško igralnico in kotičkom za mladino ter odrasle, kjer so postavili mizo za biljard, ročni nogomet ter avtomate s prigrizki. Sanitarni objekt ima za zimske dni dodano talno ogrevanje.

 


V kampu, ki bo odprt celo leto, bo delo dobilo 20 ljudi. Gospod Ukušić vse stavi na družinsko okolje, tako da z njim delujeta poleg žene Katje še obe hčeri s širšima družinama. Obe sta se izobrazili v tuizmu ter dokončali fakulteto ustrezne smeri – Giulija vodi kamp, Federica pa plažo Polidor v bližini kampa. Plažo imajo v koncesiji za naslednjih deset let, na njej pa so uredili prijetni plažni bar z možnostjo najema senčnikov in ležalnikov ter pasjo plažo.
Kamp, ki bo, kot smo že omenili, odprt vse leto, se nahaja v neposredni bližini kampa Bijela Uvala v Poreču (smer Funtana) na lokaciji: N 45.191102° / E 13.599025°.