1. september, 2015
Jesen je ob Jadranu najlepša

Poletje se počasi poslavlja, saj je vročina že nekoliko popustila, bivanje na prostem pa je prijetnejše. Jeseni se dnevi sicer krajšajo, a so še vedno topli in prijazno sončni, večeri na terasi pa zelo lepi. Jesen ponuja mnogo aktivnosti, s katerimi bo oddih še prijaznejši.

 

MORJE JE ŠE VEDNO TOPLO

 

Jeseni ima morje še vedno več kot dvajset stopinj Celzija, kar pomeni, da je še vedno primerno za kopanje in uganjanje vodnih norčij. Če niste pristaš plavanja ali namakanja v vodi, lahko veslate na SUP-u ali pa, če so vetrovi ugodni, jadrate na deski. Komur morje »ne diši«, se lahko namaka v bazenih, ki jih danes premore že marsikateri kamp na hrvaški obali. Veliko se jih lahko pohvali tudi s centri dobrega počutja, nekaj celo z vodnim parkom.

 

AKTIVNA JESEN

 

Prav vsi kampi se lahko pohvalijo s čudovitim zaledjem, ki je odlično za sprehode v naravi, tek in pohodništvo. Skoraj povsod so urejene kolesarske poti, ki bodo navdušile rekreativce in družine, ponekod celo adrenalinske navdušence. V Staremgradu-Paklenici bodo na svoj račun prišli plezalci, drugod ljubitelji adrenalinskega športa, denimo skokov s padali ali skoka z elastiko (bungeejumping).
Narava se odene v atraktivne in fotogenične barve, v zraku pa je tisti skrivnostni vonj po miru in spokoju.


KULTURA IN ZGODOVINA


Če vam telesna aktivnost na počitnicah ne diši, potem lahko v miru raziskujete kulturne in zgodovinske znamenitosti. Hrvaška obala jih je namreč polna! V Poreču stoji Evfrazijeva bazilika, v Pulju znamenita Arena. Na Brionih so ostanki rimskih objektov, ki pričajo o tem, da so na tem čudovitem otočju uživali že Rimljani. Zadar se ponaša s čudovitim starim mestnim jedrom s cerkvijo svetega Donata, v bližini je starodavni Nin, ki je prav tako vreden obiska. V Splitu vas pričakuje mogočna Dioklecijanova palača, ki se je tekom stoletij povsem zlila z mestom. Biser Jadrana, Dubrovnik, je jeseni manj oblegan in zato skrivnostnejši. Še bolj skrivnostni pa so otoki, ki se počasi pogreznejo v izvensezonski sen.

 

VEČINA KAMPOV ODPRTIH VSAJ DO KONCA SEPTEMBRA

 

Večina kampov je odprtih vsaj do konca septembra, mnogi tudi še ves oktober. Čedalje več kampov pa goste prijazno pričakuje čez vse leto, zato ste na Jadran vabljeni prav vsak dan v letu!

 

SUPanje na reki Mirni (Novigrad)S kolesom po zaledju RovinjaČudovit jesenski sončni zahod - Istra