19. november, 2014
Zimsko kampiranje na Hrvaškem: Letos v kar 14 kampih

V lanskem letu je goste vabilo 9 kampov, letos se je številka skoraj podvojila. V kar štirinajstih kampih nas pričakujejo skozi vse leto. Že dobro poznanim iz lanske sezone se je pridružilo šest novih, od katerih je večina odprla vrata šele pred kratkim.

 

Združenje hrvaških kampov - KUH

 

ZIMSKO KAMPIRANJE NA OBALI

 

Zimsko kampiranje je bilo nekoč na voljo le v alpskih deželah, v zadnjih letih pa postaja priljubljeno tudi pri naših južnih sosedih. Avtodomarji pozimi zelo radi zahajamo na obalo Jadrana, kjer je pozimi včasih tudi 20 stopinj celzija topleje kot v celinski Sloveniji. Do sedaj smo se vedno srečebvali s težavo kam se »zavleči«, saj je bil le redko kateri kamp odprt vse leto, s čimer smo se po nepotrebnem izpostavljali nevarnosti kaznovanja za »nepravilno kampiranje«. Še bolj zoprna je bila oskrba počitniškega vozila, saj se je pozimi veliko težje oskrbeti z vodo ali pa odliti nezaželene tekočine. Na srečo so turistični delavci prisluhnili željam turistov in ponudili možnost kampiranja v 14 kampih po skoraj vsej Hrvaški. Odslej bo na Hrvaškem drugače.

 

PONUDBA V ZIMSKIH KAMPIH

 

Zimski kamp mora, kar se tiče oskrbe, v prvi vrsti nuditi enako udobje kot poleti. Sanitarije morajo biti ogrevane, dobro je, da je gostom na voljo ogrevan družabni prostor. Oskrba mora biti enaka kot v galvni sezoni, prav tako je zaželeno, da so parcele utrjene, saj je pozimi več moče kot poleti. Nenazadnje pa je dobrodošla tudi dodatna ponudba – morda kopanje v bližnjem hotelu ali centru dobrega počutja.

 

SKUPAJ KAR 14 KAMPOV

Pričakujejo vas v ducat kampih vzdolž hrvaške obale in v dveh v celinskem delu Hrvaške, vsi pa so odprti vse leto.

 

ŠEST NOVIH PONUDNIKOV

 

Kampom, ki so nas pričakovali lani, se je pridružilo šest novih, od katerih dva, kar je zelo pohvalno, ležita v notranjosti Hrvaške. V Koprivnici vas pričakujejo v kampu Cerine, v hrvaški prestolnici pa v kampu Zagreb. Slednji se izkaže tudi kot odlično izhodišče za obisk Zagreba.
Ob obali pa so novi naslednji kampi:
-Avtokamp Čikat na otoku Lošinj
-Kamp Odmoree v Ražancu
-Kamp Plantaža v Starigradu-Paklenici
-Kamp Kito na Bolu na Braču