20. maj, 2013
Kamp terme 3000 Moravske toplice: Kamping oaza v Prekmurju

Topli dnevi, ki so končno nasledili turobne zimske dni, so nas zbezali na plano. Avtodomarji in prikoličarji izkoristimo vsak prosti konec tedna za užitkarjenje. Glava naše kokoške, prelepe Slovenije ponuja prečudovite kotičke, ki jih je še najlepše raziskovati s kolesi. Prekmurje je prepredeno s kolesarskimi potmi, ki kolesarje vodijo po obronkih gričev, med polji in gaji.

Kamp Terme 3000 v Moravskih Toplicah ni daleč niti za obiskovalce z Obale ali Dolenjske, saj leži slabih 10 minut vožnje od avtoceste, ki Slovenijo povezuje z Madžarsko.

Za nekatere bo zanimiva all inclusive ponudba, kjer nudijo polpenzion tudi gostom kampa. Zagotovo za vse tiste, ki ne marajo kuhanja v svojih počitniških vozilih.


Simpatični kamp, ki je kar nekako skrit v senci mogočnih toboganov Term 3000, je namenjen gostom termalnega kompleksa in golf igrišč v bližini. Morda res ni najnovejši, a je vzdušje v njem domačno in prijetno. V kampu deluje tudi brezžični internet, ki pa je plačljiv (24-urni dostop stane 10 evrov).

 

Travnate in ravne parcele


Kamping prostori so po večini parcelirani, le del je brez parcelnih številk, kjer si gost izbere mesto po svoji izbiri. Parcele so travnate, dovolj velike in ponekod osenčene. Velika večina jih je povsem ravnih, tako da skrbi s podlaganjem odpadejo.

 

Recepcija

 

Recepcija je v manjšem objektu sredi kampa. Odprta je med sedmo zjutraj in deseto zvečer. Osebje na recepciji govori več tujih jezikov in je zelo ustrežljivo. Prav radi priporočijo ponudbo izven kampa, predvsem športne in zabavne aktivnosti, police pa imajo založene z zloženkami, ki vabijo v bližnjo in daljno okolico.

 

Sanitarije


Sanitarije so edina sled nekdanjega pojmovanja turizma, a imajo v kampu namen v kratkem prenoviti oziroma dozidati objekt v parceliranem delu. Objekti so sicer zelo snažni, tudi umivalnice in zunanji prostori za pranje posode so čisti. Ponudbo kampa so dopolnili z možnostjo strojnega pranja posode, ponujajo pa tudi pralne stroje in sušilnico perila.

 

Oskrba počitniškega vozila

 

V kampu nudijo dve oskrbni mesti za počitniška vozila. Eno je poleg sanitarnega objekta, zelenček pa je pokrit z nizkim nadstreškom. Drugo sanitarno mesto je za recepcijo, a smo pogrešali talni odtok za odpadno vodo.

 

Trgovina v bližnjem kraju

 

Najbližja trgovina je slabega pol kilometra stran v kraju, a je dovolj velika in ima pestro ponudbo.

 

Restavracije


V bližini je kar nekaj restavracij in kavarnic, gostje kampa pa radi »zajahajo« kolo in se odpravijo do bližnjega jezerca v gramoznici, kjer nudijo odlične jedi z žara.

 

Pestra športna ponudba in animacija


Znotraj kampa Terme 3000 je športna ponudba prav pestra: gostje se lahko ukvarjajo s samostojnimi in skupinskimi športi, urejena so štiri peščena teniška igrišča in tri teniška igrišča na umetni travi. Ponujajo tudi igrišča za badminton, nogomet, košarko, odbojko, rokomet in otroško igrišče. Športno-rekreacijski park je opremljen tudi z reflektorji za nočno igro. Ob kampu je tudi sposojevalnica koles s servisom.
Kompleks Term 3000 obkroža golf igrišče Livada z 18 luknjami. Za golfiste so pripravili do 30 % popusta pri nakupu igralne karte za vseh 18 lukenj.
Animacija in vodeni programi so v kompleksu, kakršne so Terme 3000, samoumevni. Za goste je odlično poskrbljeno ob vsakem času.

 

 

Kamp Terme 3000 – Moravske Toplice
Kranjčeva 12, Moravske Toplice
Gsm: + 386 (0)2 512 12 00
www.sava-hotels-resorts.com/sl/moravske-toplice/
Koordinate GPS: N 46°40'50.56 / E 16°13'10.86

Sezona: Kamp je odprt vse leto.
Velikost: 7 ha
Pes: DA