10. maj, 2013
Kamp Park Soline: Oaza v Dalmaciji

Med kampisti je Dalmacija zelo priljubljena destinacija, z izgradnjo avtoceste, ki jo je še bolj približala celini, pa se je število ljubiteljev še povečalo. Ko vas pot zanese v Dalmacijo, v Biograd na moru, se ustavite v kampu Park Soline. Večkrat nagrajeni kamp je odprt od aprila do oktobra, nahaja pa se dobra dva kilometra južno od središča Biograda.

 

Biograd na moru in Kamp Park soline

 

Bogata ponudba kampa

 

Sodobni gost je postal zahteven in zahteva vedno več udobja. Tega se zavedajo tudi v kampu Park Soline. V zadnji letih so kamp temeljito prenovili, prav vse parcele, preko 900 jih je, so velike 100 kvadratnih metrov, imajo urejen priključek na javno električno omrežje, 703 pa jih ima tudi priključek na vodovodno in kanalizacijsko omrežje. Gostom poleg lepo urejenih parcel v senci borovega gozdička ponujajo sedem moderno opremljenih sanitarnih objektov, kjer poleg sanitarij nudijo tudi pralne in sušilne stroje.

 

Park Soline - PlažaPark Soline - PlažaPark Soline - Bar na plaži
Senca na plažiPark Soline - PlažaPark Soline - otroška animacija
Moderne sanitarijePark Soline - sanitarijePark soline - tobogan

 

V kampu se nahajajo tudi internet kafe na plaži, trgovina, pekarna, restavracija z veliko teraso in picerija. V kampu deluje brezžični internet (wi-fi), v recepciji pa imajo gostje na voljo računalnik z dostopom do spleta. 

 

Večkrat nagrajeni kamp

 

Da so na pravi poti pričajo številna priznanja, ki jih je kamp prejel v zadnjih letih. Tako je bil kamp izbran med deset najboljših kampov na Hrvaškem, nagrajen je bil s strani KUH ( Kamping udruženje Hrvatske ), ponosni so na nagrado s strani nemškega ADAC. V leti 2012 so prejeli drugo nagrado v akciji NajKamp 2012 v kategoriji velikih dalmatinskih kampov, ki so jim jo podelili zadovoljni gostje in bralci portala avtokampi.si. Glede na pestro ponudbo in dejstvo, da vsako leto ponudijo kaj novega, bodo tudi v prihodnosti zagotovo med dobitniki prestižnih nagrad.

 

Mobilne hišice

 

Mobilne hišice so namenjene tistim, ki jim presedajo postavljanje šotora in zabijanje klinov ali pa mu je mučno potovati s počitniško prikolico ali z avtodomom. V osrednjem delu kampa so postavljene mobilne hiške različnih proizvajalcev, ki jih oddajajo v najem. Opremljene so s kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo, spalnico in otroško sobo. Hiše imajo tudi teraso, za hlad v vročih poletnih dneh pa poskrbi klimatska naprava. Počitnice v mobilni hišici so še posebej primerne za družine z majhnimi otroki, saj nudijo udobje domačega okolja, a z mnogo manj omejitvami kot bivanje v hotelu ali apartmaju.

 

Mobilne hiške v Parku SolineMobilne hišice - dnevna sobaSpalnica

 

Za aktivne

 

Če niste človek, ki bi lahko več tednov preležal na plaži, temveč ste zagovornik aktivnega dopusta, potem je bivanje v kampu Park Soline prava izbira za vas. Ste ljubitelj tenisa namiznega tenisa, smučanja na vodi, malega nogometa, odbojke na mivki, potapljanja, jadranja? V kampu ali v neposredni bližini se lahko predajate športu in uživate. Tu so urejena igrišča za odbojko, košarko in balinanje. Teniški center je oddaljen 200 metrov, gostje kampa pa imajo 50% popust pri uporabi igrišč, prav tako pa lahko brezplačno uporabljajo bazene, ki so v sklopu hotelskih centrov Ilirja d.d. in so od kampa oddaljeni 10 minut hoje. Ne marate vode? Potem si sposodite kolo in se odpravite do bližnjega Biograda ali pa na izlet v okolico. Novo zgrajena sprehajalna pot je kamp povezala z mestom, ki vas še posebej toplo vabi v včernih urah, ko se ulice ohladijo in Biograd zaživi.

 

 

Igrišče za odbojko na mivkiNa kolo za zdravo teloSmučanje na vodi

 

Kamp ima izredno lokacijo za vse ljubitelje kolesarjenja, saj so v bližini urejene številne kolesarske poti ob morju ali okoli Vranskega jezera, lahko pa se s trajektom odpeljete na otok Pašman, nadaljujete pot s kolesom do otoka Ugljen in se preko Zadra vrnete v Biograd. Seveda pa je Biograd najboljše izhodišče za ogled Kornatskih otokov, do katerih vozijo številne turistične ladjice.

 

Izleti v bližnjo in daljno okolico

 

Bližnjo okolico je najlepše raziskovati s kolesom, saj so v bližini urejene številne kolesarske poti. te potekajo tako ob morju kot okrog Vranskega jezera, lahko pa se odpeljete s trajektom na otok Pašman, ki je z mostom povezan z bližnjim Ugljenom.

 

KornatiNP PaklenicaNP Slapovi Krke
ZadarZadar ponočiŠibeniška katedrala

 

Biograd na moru leži med zgodovinskima mestoma Zadar in Šibenik, ki ponujata množico zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Ljubitelje narave vabijo trije narodni parki, ki se nahajajo v neposredni bližini: prečudoviti arhipelag Kornatov, divja Paklenica in znameniti slapovi reke Krke, kjer vas iz Skradina popeljejo z ladjico do izhodšča prav pod slapovi.