1. junij, 2014
Poletni festivali na Hrvaškem

Hrvaška niso samo morje in plaže, temveč je dežela tudi kulturno in zgodovinsko zelo bogata. V poletnem času ima skoraj vsako mesto bogat program kulturnih in zabavnih prireditev. V tokratnem prispevku vas bomo povabili k obisku nekaterih festivalov vzdolž Jadranske obale, pri vsakem od festivalov pa smo dodali tudi nekaj kampov v okolici.

 

Združenje hrvaških kampov - KUH


Poletje je čudovit čas, ko si vsaj malo oddahnemo od dela in poskušamo napolniti svoje »baterije« za delovno jesen. A polnjenje ne potrebuje le telo, tudi duša hrepeni po »hrani«. Zato letos združite prijetno s koristnim in na počitnicah obiščite poletne festivale v najlepših mestih hrvaške obale.

 

FESTIVAL TERRA MAGICA, POREČ


Poletna glasbena akademija, ki v Poreču poteka med 31. julijem in 14. avgustom, je namenjena izpopolnjevanju glasbenikov, saj na njej predavajo ugledni profesorji iz sveta klasične glasbe. Za obiskovalce Poreča pa je zelo zanimiv spremljevalni program koncertov Parens Classics, ki se odvijajo med 3. in 20. julijem in v mesto prinesejo čarobne zvoke.

 

 

Kampi skupine Laguna Poreč
Kampi Ulika Naturist, Zelena Laguna, Bijela Uvala in Puntica
www.lagunaporec.com

 

Kamp skupine Valamar
Kamp Lanterna
www.camping-adriatic.com


FESTIVAL ROVINJ


Poletni festival, ki je lani doživel polnoletnost, je festival komorne glasbe, kjer na koncertih prevladujejo atraktivni in zanimivo osmišljeni glasbeni projekti. Na festivalu nastopajo domači in tuji galsbeniki, ulice in trgi Rovinja pa so odlična kulisa. Poletje 2014 bo v znamenju umetnikov iz Evrope, Japonske, Rusije, Koreje, Združenih držav Amerike, Mehike in Avstralije.

 

SUMMER SENSUAL DAYS & SALSA FESTIVAL ROVINJ

 

Med 19. in 22. junijem se bo najprej odvil festival bachate, kizombe in zouka, med 23. in 30. junijem pa bodo na svoj račun prišli še preostali.

 

Kampi skupine Maistra
Kampi Veštar, Polari, Amarin in Valdaliso.
www.campingrovinjvrsar.com

 

FKK kamp Valalta
Cesta za Valaltu - Lim 7
52210 Rovinj
T: +385 (0) 52 804 800
www.valalta.hr


SEASPLASH FESTIVAL PULJ

SEASPLASH festival je osnovala punkrock generacija na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, na festivalu pa boste na svoj račun prišli ljubitelji glasbenih slogov kot so reggae, roots, dub, ska in rocksteady ter modernih elektronskih ritmov. Festival se bo v Pulju odvijal med 17. in 21. julijem.

 

Kampi skupine Arenaturist
Kampi Stoja, Indije, Medulin, Kažela, Tašalera, Runke, Pomer in Stupice.
www.arenacamps.com

 


KALELARGART FESTIVAL V ZADRU

 

Festival ulične umetnosti v Zadru združuje ulične predstave in animacije starih mestnih iger, odvija pa se na Narodnem trgu, Kalelargu in Forumu. Na festivalu prirejajo tudi koncerte bluesa in jazza.

 

Kamp Zaton - Holiday Village
Dražnikova 76t
23232 Nin (Zadar)
+385 (0) 23 280 215
www.zaton.hr

 

Avtokamp Park Soline
Put Kumenta 16
23210 Biograd na Moru
T: +385 (0)23 383 351
www.campsoline.com

 

FESTIVAL ULTRA EUROPE

 

Legendarni stadion Poljud in jet-setterski otok Hvar bosta od letos naprej prizorišče enega največjih evropskih elektronskih festivalov. Na festival Ultra Europe, ki se bo odvijal med 12. in 14. julijem, prihaja 37 velikanov in najbolj vročih novincev na elektronski glasbeni sceni. Med njimi velja omeniti mojstre kot so Armin Van Buuren, Carl Cox in slovenski Umek. Festival bo mogoče spremljati tudi v živo na svetovnem spletu, organizatorji pa pričakujejo, da bo prenos presegel deset milijonov gledalcev.

 

Kamp Stobreč, Split
Sv. Lovre 6
21000 Split
+385 (0)21 325 426
www.campingsplit.com


DUBROVNIŠKI POLETNI FESTIVAL

 

V Dubrovniku, biseru Sredozemlja, se bo letos odvijal že 65. Poletni festival, , vas bomo tokrat povabili na poletne festivale. Program je zelo pester in obsega gledališke predstave, glasbene koncerte, razstave, folklorne prireditve in balet. Dubrovniške ulice, trgi in dvorišča palač so čudovita kulisa, kjer prireditve postanejo prav čarobne.

 

Kamp Solitudo
Vatroslava Lisinskog 17, Dubrovnik
T: + 385 (0) 20 448 686
www.camping-adriatic.com/sl/solitudo-kamp-dubrovnik