30. maj, 2015
Vedno lepa Dalmacija

Ko pomislimo na morje, se nam ponavadi izriše slika idiličnega otočja Kornati, bisera Jadranskega morja ali pa značilni pogled na Dubrovnik. Velika večina hrvaških otokov leži v Dalmaciji, tu pa so tudi starodavna mesta z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Nekatera so stara več kot 2000 let.

KAmping udruženje Hrvatske


STARODAVNA MESTA


Da je bila Dalmacija vedno v srcu ljudi pričajo starodavna mesta, kjer ljudje živijo še dandanes. Nin, Zadar, Split in Dubrovnik so čudovita stara mesta, kjer boste na vsakem koraku čutili dih preteklosti.

 

Dubrovnik

 

Cerkev svetega Donata v Zadru, Dioklecijanova palača v Splitu in za obzidjem skriti Dubrovnik kar kličejo po obisku.

 

Zadar

Zelo lepa so otoška mesta Korčula, Murter in Hvar. V poletnem času se v njih odvijajo poletni festivali, ki so prava paša za oči in ušesa.


KRISTALNO MORJE, ČUDOVITI OTOKI


Dalmatinska obala se razteza od otoka Paga na severu pa vse do polotoka Privlaka na jugu. V Dalmaciji je natanko 942 otokov in točkov, med katerimi so poseljeni le največji, veliko pa jih je neposeljenih in divjih. Turistično zelo razviti so otoki Hvar, Brač in Korčula ter polotok Pelješac, vedno lep je Murter, za ljubitelje polpretekle zgodovine je zanimiv Vis. Kornati veljajo za najlepše otočje v Sredozemlju in so zaščiteni kot narodni park. Narava je v Dalmaciji je močno zaščitena, saj se tu nahaja šesterica naravnih in narodnih parkov. Zato je morje tu čisto kot nikjer drugje, pod morsko gladino pa kar mrgoli življenja.

 

KAMPIRAJTE V VEČ KOT 40 KAMPIH

 

Dalmacijo lahko obiščete za podaljšan konec tedna (odkar je urejena avtocestna povezava ste iz Zagreba v Splitu v dobrih treh urah) ali pa za glavni dopust.

 

Kampiranje je zakon!

 

Pričakujejo vas v več kot 40 kampih, od tistih malih, družinskih, kjer gospodar pozna vsakega gosta po imenu, pa vse do velikih kampov z vso zabavno in prostočasno infrastrukturo in bogatim nočnim življenjem.