23. april, 2015
Kvarner: Tako blizu ...

Kvarner, ta veliki zaliv v severovzhodnem delu Jadrana, leži med mogočnim Velebitom in prijazno Istro. Kvarner niso samo otoki, četudi ob njegovi omembi vedno najprej pomislimo nanje. Krk, Cres, Lošinj in Rab so pravljični v vseh letnih časih, a tudi na celini na vas čakajo biseri, da jih odkrijete.

 


ČUDOVITI OTOKI


Kvarnerski otoki so dobro povezani s celino, zato so bili priljubljeni cilj turistov že od nekdaj. Območje je bilo poseljeno že v davnini, turistično pa je zaživelo v devetnajstem stoletju, ko se je turistično najprej razvila Opatija, sledili pa so ji tudi na otokih.

 

 

Danes je Kvarner zaokroženo turistično območje s ponudbo tako za aktivne dopustnike kot tudi tiste, ki iščejo mir in samoto ali pa se želijo razvajati. Podnebje je zelo prijetno, zato ni nič čudnega, da boste lahko v Kvarnerju kampirali tudi pozimi.


GREMO SE KOPAT!


Morje tu je toplo in kristalno čisto ter polno življenja. Kvarner je raj za potapljače, saj se tu veliko potopljenih ladij, ki se nahajajo dokaj plitvo in so, organizirano, seveda, dostopne tudi za začetnike. Kvarner slovi kot območje lepih, povečini skanatih in prodnatih plaž.. Večina jih je lahko dostopnih, do najlepših pa se bo treba potruditi s čolnom. Najlepše plaže so namreč tiste, kjer lahko uživate v samoti in miru. Na otoku Rabu se nahaja velika mivkasta plaža, ki je pravi raj za družine z otroki, neposredno ob njej pa stoji kamp.


OBIŠČITE KAMPE V KVARNERJU


Na občju Kvarnerja vas pričakujejo v skoraj 50 kampih, od katerih jih velika večina leži na otokih. Otoki Krk, Rab, Cres in Lošinj ponujajo za vsak okus nekaj. Tu boste našli velike kampe, ki ponujajo vso potrebno oskrbo od trgovin do zabaviščnih centrov, pa tudi male, družinske kampe z le nekaj parcelami, kjer stavijo na majhnost in osebni stik z gostom.

 


Na otoku Krku se nahaja 19 kampov, na Cresu 12, na Lošinju 5, Rab pa jih premore 9, preostali pa ležijo na obali celine.