20. april, 2020
Adria Astella prejela prestižno priznanje Red dot

V svetu oblikovanja velja priznanje Red dot za eno najbolj prestižnih – gre namreč za nagrado in priznanje, ki ima bogato zgodovino ter visok ugled in je kot tako prepoznano tudi v očeh kupcev in širše javnosti.

 

Zgodovina podeljevanja nagrade sega v daljne leto 1954, ko je vodja oddelka za odnose z javnostmi v tedanjem podjetju Krupp, dr. Carl Hundhausen, ustanovil združenje »Verein Industrieform«, s ciljem posodobiti izdelke široke potrošnje in jih prilagoditi glede na pričakovanja kupcev.

 

Leta 1955 je prišlo do prvega letnega natečaja za oblikovanje ter odprtja prve razstave, ki je bila deležna svetovne pozornosti, v naslednjih letih pa se je priznanje Red dot le še bolj uveljavilo kot eno osrednjih na področju oblikovanja.

 

Red Dot Design Award

Med prejemniki tega prestižnega priznanja je v letu 2020 tudi Adria Astella, ki je mednarodno žirijo prepričala z inovativnim pristopom k oblikovanju edinstvenega izdelka, ki briše meje med produktnimi segmenti in kupce nagovarja s štirimi inovativnimi oblikovalskimi pristopi:
- izčiščen dizajn elegantnih linij s poudarkom na funkcionalnosti;
- dokazana aerodinamika z izboljšaniim pretokom zraka in boljšimi voznimi karakteristikami;
- povezano bivanje, ki ga prinašajo edinstvena vrata in velike steklene površine, ki
intenzivirajo stik z zunanjim ambientom;
- luksuzno doživetje, ki ga pričara urejena in skladno povezana oblikovalska zasnova.

 

Za Adriino Astello je to že drugo pomembno priznanje po tem, ko je ob svetovni premieri septembra lani prejela tudi evropsko priznanje za inovativnost v panogi karavaninga EIA (European Innovation Award). Družba Adria Mobil s tem vnovič dokazuje, da z vlaganji v inovativen produktni razvoj, z bogatim proizvodnim znanjem ter kakovostjo izdelkov, ki so usmerjeni v trajnostno preživljanje prostega časa, sodi v sam vrh proizvajalcev počitniških vozil v Evropi.