4. julij, 2016
Evaporativne prenosne klimatske naprave Tark

Kolikokrat se vam je poleti zgodilo, da je bilo v vašem počitniškem vozilu prevroče? Počitniška prikolica ves dan na soncu, znotraj pa savna? Odslej za hladen bivalni prostor ne bo več treba odšteti premoženja, saj je naprava Tark ECO Cooler cenovno dostopna.

 

EVAPORACIJSKO HLAJENJE - PRINCIP, ZNAN OD NEKDAJ

 

No, od nekdaj ravno ne, a princip evaporativnega (uparjalnega) hlajenja nam je mnogim dobro poznan. Predvsem tistim, ki smo v mladih letih kampirali na divje, to je v kampih brez ustrezne infrastrukture in električnega priključka. Takrat smo si prav po robinzonsko ohladili pločevinko piva z zavijanjem v mokro krpo in izpostavljanjem toploti. Primitivni hladilnik je odlično opravljal nalogo! Na zelo podoben način delujejo evaporativne klimatske naprave, le da ne hladijo le piva (če je to v počitniškem vozilu), temveč celotno notranjost vozila.
Nova tehnologija hlajenja, ki je v principu že dolgo poznana, je naravna in predvsem zdrava. Omogoča hlajenje vseh vrst prostorov od 13 pa vse do 100 kvadratnih metrov površine.

 

Tark Eco CoolerTark Eco Cooler

 

Naprava vedno deluje v sorazmerju z zunanjimi podnebnimi pogoji (temperatura in vlaga – tem višja je temperatura in čim nižja je stopnja relativne vlažnosti, boljši bo izkoristek delovanja). Najboljši izkoristek se doseže pri suhem in vročem ozračju, v notranjosti počitniškega vozila pa omogoča prijetno in naravno klimo brez prekomernega ohlajanja bivalnega dela ali sušenja zraka.


NARAVEN IN ZDRAV NAČIN HLAJENJA

 

ECO Cooler deluje preko vodnega stolpca, preko katerega se zrak ohladi, prečisti in se odstranijo vse vonjave. Zrak, ki izstopa iz naprave, je primerno ohlajen in ravno prav navlažen, kar pomeni, da ne draži sluznice, kot npr. zrak, ki ga ohladi klasična klimatska naprava. ECO Cooler ni prenosna klimatska naprava, nima odvodne cevi, deluje na drugi tehnologiji, njene lastnosti hlajenja pa so učinkovitejše.

 

 

VGRAJENI IONIZATOR

 

Modeli opremljeni z ionizatorjem še posebej blagodejno vplivajo na zdravje astmatikov in alergikov, hkrati pa negativni ioni poskrbijo na vsesplošno počutje človeka in blagodejno vplivajo na stres.
Danes si želimo čimvečjega udobja, zato bodo za to poskrbeli modeli opremljeni z daljinskim upravljalnikom in možnostjo nastavitve samodejnega izklopa.

 

DELOVANJE TUDI V POČITNIŠKEM VOZILU

 

Naprave so namenjene za notranjo in zunanjo uporabo, različne velikosti prostorov, od majhne sobe, avtodoma ali počitniške prikolice, do velikih dvoran, prireditvenih šotorov, teras in ploščadi.

 

Tark Eco Cooler

 

Namembnost je res neomejena, naprave pa so popolnoma prenosne. S pretvornikom na 12 V vtičnico jo lahko vklopite v vsako avtomobilsko vtičnico (samo pri določenih modelih). Z do 10-kratnim prihrankom električne energije kot pri klasičnih klimah pomeni zmanjšanje stroškov in neomejeno uporabo v katerem koli okolju in prostoru.