Premierni test Adria Coral XL A 670 SL

Najuspešnejša Adrijina zgodba pri nas je obrnila nov list. Popeljali smo se z novim Adrijinim avtodomom s spalnim nadstreškom Coral XL, naslednikom legende, ki za marsikaterega slovenskega avtodomarja še vedno predstavlja vrh želja pri avtodomih.

 

Adria Coral XL

 

Novi Coral XL ni samo naslednik zgodbe o uspehu. Gre za povsem na novo razvito vozilo, ki z zunanjo obliko postavlja nove standarde oblikovanja avtodomov s spalnim nadstreškom.

 
11. januar, 2016
Udobje bivanja

Pohištvo v barvnem odtenku Forest deluje prestižno, menjavanje temnih in svetlih ploskev pa se spogleduje z navtiko. Pod stropom zaključi s pasom posredne osvetlitve. Pri vhodu so vgradili multimedijski center, kjer lahko popotniki nadzorujejo stanje avtodoma, lahko pa priključijo tudi svoj i-Pad. Trije okvirji iz pleksi stekla lepo zaokrožijo predel vhoda, dodan je še osvetljen ročaj za pomoč pri vstopu.
Skozi vrata s serijskim oknom in koškom za odpadke vstopimo brez muke, saj se vhodna stopnica globoko zajeda v dno vozila, dodali so še električno pomično stopnico, s katero bo vstop otročje lahek. Vhodna vrata so široka 60 centimetrov in omogočajo udoben vstop tudi nekoliko obilnejšim. Spredaj se nahaja velik dnevni prostor s klopjo v obliki črke L, z malim enosedom in dvema vrtljivima sedežema. Blago White Santos je prijetno svetlih odtenkov, sedišča, ki se hitreje umažejo, pa temna.

 

Adria Coral XL Plus A 670 SL - Dnevni prostor

 

Na sredi prostora stoji na novo oblikovana jedilna miza, ki pa bo za peterico premajhna. Površina namreč meri 86 x 52 centimetrov in komaj »sprejme« štiri velike krožnike s priborom. Visoka je natanko 75 centimetrov.
Na levi steni si sledijo omarice po vsej dolžini dnevnega prostora in se v isti liniji nadaljujejo nad kuhinjo. Tudi nad enosedom je večja omarica. Pohvaliti moramo kar dve omarici za obutev – manjša je v podnožju enoseda, druga, veliko večja, pa zaseda polovico sedežne klopi. Tu so namestili tudi grelec toplozračnega ogrevanja Truma, tako da je v dnevnem prostoru prijetno toplo tudi, ko se zunanje temperature spustijo globoko pod ledišče.