11. maj, 2020
Vulkanija

Pred davnimi časi, ko se Slovenci še nismo delili po barvah, no, še mnogo, mnogo prej, je na ozemlju današnjega Goričkega bruhal vulkan. To ni bil klasičen ognjenik, kot sta recimo Etna ali Vezuv, temveč njun »bratranec« maar.

Oli

V doživljajskem parku Vulkanija nas je krtek Oli. Simpatična zgodba o krtku (glas mu je posodil sloviti igralec Janez Škof) nas popelje skozi geološke značilnosti Zemlje, predvsem iz sveta vulkanov in kaj nam življenje z vulkani prinaša – tako v dobrem kot v slabem.

Vulkanija

Za tiste, ki boste želeli izvedeti več o razburljivem svetu vulkanov in silah, ki vladajo na našem planetu, so pripravili atraktivne interaktivne vsebine.

 

 

OLIJEV ČASOVNI STROJ

Nato nas pot popelje skozi lavino cev vse do dvigala, ki nas spusti v globino Zemljine skorje. Tam ima Oli poseben časovni stroj.

Vulkanija - Časovni stroj

V stalnem begu pred čarovnico Ezo se boste ob pomoči izvirne 3D stereoskopske tehnike, popeljali skozi zgodovino vesolja, vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje. Posebej boste spoznali, kaj se je v daljni in bližnji preteklosti dogajalo na ozemlju, ki je danes na Goričkem, kako je bruhal vulkan v okolici Gradu, kakšni trobčarji so lomastili tam naokoli, kaj je prinesla ledena doba in kakšna je raznovrstnost Goričkega danes.

Vulkanija

Za vse, ki vas narava in geologija zanimata še podrobneje, pa so pripravili posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega, kjer predstavljajo mineral olivin ter nekatere druge minerale in fosile Goričkega, značilne kamnine, mineralno vodo in za kaj vse so naravni materiali z Goričkega uporabni. Oli vam bo v svoji kuhinji, ob pomoči znanega kuharja predstavil »kuhanje« na Zemlji različne vrste kamnin. Obisk Vulkanije je primeren tako za individualne obiskovalce in družine kot za večje skupine. Oli vas že nestrpno pričakuje!
Ogledi so lahko samo vodeni in potekajo vsako polno uro. Ob ponedeljkih Oli počiva, zato je park zaprt …

 

 

KJE PARKIRATI

Vulkanija - parkirišče

V bližini Vulkanije je veliko asfaltirano parkirišče, kjer boste brez težav parkirali avtodom ali avtomobil s počitniško prikolico, ko ni gneče pa je mogoče tu tudi prespati.