13. maj, 2020
Grad Rakičan

Poleg soboškega gradu v središču mesta se Murska Sobota ponaša še z enim biserom srednjeveške arhitekture. Dvorec Rakičan se prvič omenja v 14. stoletju, za časa turških vpadov je bil izdatno utrjen, kasneje pa so ga temeljito prezidali po baročnem okusu, tako da je iz utrdbe v poznem 17. in 18. stoletju nastal podeželski dvorec, kakršnega poznamo danes. Dvorec obdaja angleški park.

Rakičan
V neposredni bližini dvorca se nahaja konjeniški center, kjer se lahko odločite za ježo konj ali pa le posedite v lokalčku, ki deluje v dvorcu in uživate v pogledu na te veličastne živali.

Rakičan
Še malce naprej je letališče, od koder se je moč podati na skok s padalom ali pa na balonarski izlet nad prekmursko ravnico. Slednjega priporočamo vsem, ki uživate v pogledu od zgoraj, saj je Prekmurje še čudovitejše iz zraka.

Rakičan

Mehkobni griči Goričkega se nežno iztečejo v neskončno ravnico, ob našem obisku pa so bile barve še posebej lepe – temno modremu nebu so družbo delali barvni odtenki od zlato rumene pa vse do temno zelene.