10. november, 2013
Kamp Bor: Tudi pozimi v kamp na Krk!

Serijo prispevkov, kjer bomo predstavili večino hrvaških kampov, ki so odprti tudi pozimi, začenjamo z edinim kampom v Kvarnerju, ki je odprt vse leto. Kamp Bor se nahaja malce iz središča mesta Krk, na istoimenskem otoku. Postavljen je na terasah nad mestom, od koder je prečudovit pogled, ki seže do Punata na eni strani in otokov Rab ter Cres na drugi.

 

KrkKrkKrk Krk - Bikerpussies :-)

 

Kamp s skoraj trideset letno tradicijo (od leta 1985) je v lasti družine Markovčič, ki ima v sklopu tudi restavracijo in vinsko klet, kjer pridelujejo vina pod lastno blagovno znamko. V ponudbi imajo tudi odlično oljčno olje.
V kamp Bor lastniki nenehno vlagajo, zadnja pridobitev je tako čudovito otroško igrišče s pogledom na Kvarner. Za prihodnost imajo v načrtu gradnjo manjšega hotela, bazenskega kompleksa in širjenje kampa na parcele, ki še niso urejene. V kampu lahko trenutno v konici sezone sprejmejo do 500 gostov, ki znajo gostoljubje družine Markovčič še kako ceniti – letos so mu podelili 3. mesto med manjšimi kvarnerskimi kampi, ponaša pa se tudi z vrsto plaket iz tujine.


SPLOŠNO 23/30

 

Kamp Bor, otok Krk

 

Dostop do kampa je odlično označen in skoraj nemogoče je, da bi kamp, kljub temu, da ne leži ob morju ali prometnici, zgrešili. Kamp je lepo razparceliran, del je namenjen šotoristom. V kampu deluje restavracija, pri recepciji je manjši market.
Plaža je oddaljena slabih 500 metrov, toliko je tudo do mesta Krk.

 

PARCELE 21/25

 

 

Parcele - Kamp BorParcele - Kamp BorParcele - kamp Bor

 

Kamp je urejen po parcelah, ki so po večini ravne, najnovejši del pa bodo razparcelirali to zimo. Del kampa leži v borovem gozdičku, drugod sramežljivo senco dajejo fige in oljke. Podlaga je večinoma travnata, parcele pa razgledne. Električni priključki so nameščeni na parcelah povsem kampu.

 

RECEPCIJA 10/15

 

 

Lepo označen dovoz - Kamp BorV kampu kljub jeseni še vse cveti - Kamp Bor

 

Majhna recepcija se nahaja tik ob vhodu v kamp in ji kljub majhnosti prav nič ne manjka. Osebje je, kot se za družinske kampe spodobi, zelo prijazno, police se šibijo pod težo informativnih brošur in biltenov. V recepciji deluje tudi plačljivi brezžični dostop do svetovnega spleta.

 

SANITARIJE 14/15

 

Sanitarije - kamp Bor

 

Trije sanitarni objekti povsem zadostujejo za kapaciteto kampa. Lepo so urejeni, pozimi pa je odprt le največji sanitarni objekt ob recepciji, ki je snažen in ogrevan. Kopalnice so prirejene tudi otrokom.

 

OSKRBA POČITNIŠKEGA VOZILA 15/15

 

sanitarna postaja - kamp Bor

 

Sanitarna postaja v kampu Bor je ena najboljših, kar smo jih videli v kampih nasploh. Široka ploščad s smetnjaki in veliko rešetko na sredini je lahko dostopna in prirejena tudi za slabše voznike. Dodali so tudi cev za nalivanje čiste vode.


TRGOVINA 11/15


V kampu deluje manjši družinsko vodeni market, ki pa je izven glavne sezone zaprt. Najbližja trgovina je oddaljena slabih petsto metrov in, ker je namenjena oskrbi domačinov, odlično založena. V mestu Krk deluje tudi dobro založena ribarnica.


RESTAVRACIJA 14/15


V kampu Bor so ponosni na restavracijo, ki deluje v sklopu kampa. Relativno velik gostinski objekt z 80 sedišči je postavljen v senci znamenitega bora, po katerem je kamp dobil ime. Na jedilniku imajo »jadransko« klasiko, za naslednjo sezono pa vodstvo kampa obljublja mnogo več kreative pri sestavi jedi. Se že veselimo!


ŠPORTNA IN PROSTOČASNA PONUDBA13/15

 

bazenski kompleks - kamp BorOtroško igrišče - Kamp BorGugalnica - Kamp Bor


Kljub temu, da gre za manjši družinski kamp, se trudijo tudi s tovrstno ponudbo. Bili so prvi kamp, ki ne leži ob morju, ki je gostom ponudil bazene (trije so pod razgledno ploščadjo), uredili so čudovito otroško igrišče, v načrtu pa imajo še bazenski kompleks, ki bo namenjen tudi gostom načrtovanega hotela. Ob vhodu v kamp se prične ena lepših kolesarskih poti v okolici mesta Krk, ki pa ni primerna za cestna kolesa.

 

Kamp Bor
Crikvenička 10
Krk, otok Krk
T: +385 (0) 51 221 581

 

info@camp-bor.hr
www.camp-bor.hr

 

N 45.022421°/ E 14.562002°

 

Odprto: vse leto
Velikost: 500 oseb
Mobilne hišice: NE
Sprejemajo domače živali: DA