25. junij, 2013
Kamp Valkanela, Vrsar

Istra je med slovenskimi kampisti še vedno ena od najbolj priljubljenih regij in vsako leto množice naših turistov letujejo na največjem polotoku Jadrana. V okolici Vrsarja je kar nekaj kampov, a kamp Valkanela daleč najbolj prepriča, kar se družinske prijaznosti tiče. V njem je namreč odlično poskrbljeno za otroke – če so ti srečni in »zaposleni«, potem smo srečni tudi starši, kaj ne?

 

Kamp Valkanela - PlažaKamp Valkanela - Plaža ima modro zastavo


Kamp leži v prijetnem zalivu med Vrsarjem in Funtano in je relativno velik, saj ponuja 1800 kampirnih mest, v ponudbi pa imajo skoraj 120 mobilnih hišic, od katerih so najlepše tiste v novem kompleksu mobilnih hišic, ki so jim dodali tudi bazene. Dodatno so letos uredili še 200 novih kampirnih mest.

 

SPLOŠNO


Kljub svoji velikosti kamp ni izgubil tistega pravega šarma, ki ga družina pričakuje. Ker leži ob glavni cesti, ki Vrsar povezuje s Porečem, ga boste zlahka našli, vhod pa je odlično označen. Odkar je kamp prevzelo novo vodstvo, je napredek očiten, za naslednje leto pa pripravljajo nove investicije, med katerimi izstopa bazenski kompleks. A že sedaj je bivanje v njem nadvse prijetno.

 

PARCELE


Kamping prostori so tako parcelirani, 1300 jih je, kot neparcelirani. Teh mest je 500. Parcele, ki ležijo v zaledju, so povsem ravne, tiste na polotoku in bregu desno od recepcije pa niso povsem ravne, a ne zahtevajo preveč podlaganja. Večina jih je prijetno senčnih, po tleh raste trava.
Parcele so razdeljene v tri cenovne razrede, na veliki večini so tudi priključki na vodovodno omrežje. Parcelo ali tip parcele je možno tudi rezervirati vnaprej.

 

 

Kamp Valkanela - parceleKamp Valkanela - parceleKamp Valkanela - parcele
Kamp Valkanela - parceleKamp Valkanela - parceleKamp Valkanela - Sončni zahod s parcele

 

RECEPCIJA


Recepcija je v starejšem objektu pri vhodu v kamp, a je zelo lepo urejena. Osebje je zelo prijazno in govori vse pomembnejše evropske jezike, tudi slovensko znajo. V njej nudijo kotiček z računalniki z dostopom do svetovnega spleta, police pa se šibijo pod težo brošur z informacijami o kampu in okolici.

 

Kamp Valkanela - recepcijaKamp Valkanela - Informativne table pred recepcijoKamp Valkanela - Načrt kampa


SANITARIJE


Sanitarije so v objektih, ki niso najnovejši, a so zelo lepo urejene in čiste. Kar 15 jih je po vsem kampu, v duhu sodobnega časa pa so opremljene s solarnimi sistemi. Kot pravijo v vodstvu kampa, imajo za naslednjo sezono predvideno temeljito prenovo.

 

 

Kamp Valkanela - Sanitarni objektiKamp Valkanela - Moški WCKamp Valkanela - Otroški WC

 

OSKRBA POČITNIŠKEGA VOZILA IN CAMPER STOP


V kampu sta dve sanitarni postaji, obe v bližini recepcije. Tu boste lahko svoje počitniško vozilo oskrbeli s svežo vodo in se znebili odpadnih voda. Dostop je preprost in zelo dobro označen.

 

 

Kamp Valkanela - Sanitarna postaja za avtodomeKamp Valkanela - Camper Stop pri recepciji Kamp Valkanela - Camper Stop - označen dostop

 

Eni prvih so ponudili ponudbo Camper Stop blizu recepcije, kjer lahko parkirate svoje vozilo za največ 48 ur. Prostor je od plaže oddaljen slabih 250 metrov. V ponudbi so zajeti štiri osebe in avtodom, električni priključek in uporaba storitev kampa.

 

MOBILNE HIŠICE

 

V kampu Valkanela imajo v ponudbi skoraj 120 mobilnih hišic, od katerih so najlepše tiste v novem kompleksu mobilnih hišic, ki so jim dodali tudi bazene. Te so uredili sami, odprli pa so jih pred kratkim. Ostale hišice v kampu so v upravljanju agencij.

 

 

Kamp Valkanela - Kompleks mobilnih hišic z bazenomKamp Valkanela - Bazeni pri mobilnih hiškahKamp Valkanela - Mobilne hišice Gebetsroither

 

TRGOVINA


V kampu sta dva marketa. Prvi je poleg športnega centra in ga dopolnjujejo še manjša nakupovalna aleja z ribarnico, prodajalna lokalnih kulinaričnih dobrot, trafika in nekaj stojnic. Police v trgovini so zgledno založene, trgovke zelo prijazne. Drugi market je v sklopu turističnega naselja Funtana.

 

 

 

Kamp Valkanela - market Prodajalnica na plaži

 

RESTAVRACIJE


V kampu sta dve veliki restavraciji. Prva, Grill Smrikva, leži povsem ob plaži in ponuja lokalne specialitete, med katerimi izstopajo dobrote iz morja. Poleg športnega centra je picerija, ki so jo letos temeljito prenovili, v ponudbi pa imajo tudi okusne testenine. Kot eni prvih kampov tu ponujajo samopostrežni tip postrežbe, cene pa imajo zelo ugodne (glavni obork - 35 kn, solata iz solatnega bara - 20 kn, juha - 10 kn). V sklopu kampa delujejo še štirje manjši gostinski objekti, bari, kjer se lahko osvežite preko dneva, v Cocktail baru pa se boste lahko udeležili večerne zabave.

 

 

Kamp Valkanela - Grill SmrikvaKamp Valkanela - Okusna ribja ploščaKamp Valkanela - Picerija in samopostrežna restavracija

 

ŠPORTNA IN DRUGA PROSTOČASNA PONUDBA


Ponudba je zelo bogata, saj lahko izbirate med množico športov in dejavnosti. Ponujajo dve teniški igrišči in lepo urejeno igrišče za mini golf. Gostje lahko najamejo kolesa, otrokom je namenjen trampolin. Na obali oddajajo pedaline in kajake, tu je tudi večji vodni park z dokaj visokimi cenami.

 

Valkanela - AquaparkKamp Valkanela - Otroško igrišče

 

ANIMACIJE IN VODENI PROGRAMI


Goste boste že zjutraj videli izvajati jogo v prijetni senčki starih dreves. Animacija, s katero starše »razbremenijo« otrok, je do 1. julija organizirana dvakrat dnevno, v sezoni pa pripravijo še mini disco v večernih urah.
 

 

Kamp Valkanela
Valkanela
52450 Vrsar

 

T: +385 52 445 216
valkanela@maistra.hr

 

Spletna stran kampa.

 

N 45.165005° / E 13.609071°
N 45° 9'54.02 / E 13°36'32.66

 

Odprto (v letu 2013): 26. 4.–28. 9.
Velikost: 56 ha (1800 kamping mest)
Mobilne hišice: DA
Sprejemajo domače živali: DA