10. junij, 2013
Kamp Stupice, Premantura

Kamp Stupice, slabih 12 kilometrov južno od Pule, je zelo priljubljen med ljubitelji narave, saj se vhod v naravni park Kamenjak nahaja povsem zraven. Tu je tudi najjužnejša istrska vas Premantura, kjer imajo trgovino, gostilnice, pošto in pekarno.

 

PremanturaPremantura - stari portalPremantura - središče


SPLOŠNO

 

Plaža v kampu je delno prodnata, delno kamnita, kamp pa je zelo priljubljen predvsem med lastniki avtodomov, ki lahko svoja vozila parkirajo na manjšem polotoku, ki pa žal nima sence. Plaža v kampu je delno prodnata, delno kamnita, kamp pa je zelo priljubljen predvsem med lastniki avtodomov, ki lahko svoja vozila parkirajo na manjšem polotoku, ki pa žal nima sence. V letu 2013 so v kampu postavili pralnico s pralnimi stroji, sušilnim strojem ter hladilniki. Na območju celotnega kampa deluje brezplačni brezžični internet (Wi-Fi), kar moramo še posebej pohvaliti.

 

PARCELE

 

Ker se lega kampa dokaj hitro spušča s hriba proti morju, so tudi parcele malce nekoliko bolj strme. Parcele so opremljene s priključki za elektriko. Tiste na polotoku s pogledom na »srfaško avtocesto« pa so povečini zasedene z ljubitelji vetra.

 

 

Kamp StupiceKamp Stupice - parcele Kamp Stupice - parcele
 Kamp Stupice - parcele Kamp Stupice - parcele Kamp Stupice - parcele

 

RECEPCIJA

 

Kdor je v Stupice hodil že pred desetimi in več leti, se zagotovo spomni recepcije v manjšem objektu ob vhodu v kamp. Objekt je še isti, a je dobro založen z brošurami, tudi osebje je zelo prijazno.

 

 

Kamp Stupice - recepcijaKamp Stupice - recepcijaKamp Stupice - recepcija

 

SANITARIJE IN SANITARNA POSTAJA

 

Pred leti so v kamp vložili nekaj sredstev, zato je nekaj sanitarnih blokov že moderniziranih, ostali pa na prenovo še čakajo. Kljub temu so prilagojene uporabi invalidov, imajo tudi kemični wc ter pralni stroj. V kampu je tudi prostor za oskrbo avtodomov.

 

 

Kamp Stupice - sanitarijeKamp Stupice - sanitarijeKamp Stupice - sanitarna postaja

 

TRGOVINA IN RESTAVRACIJE

 

Kamp Stupice ima tudi trgovino in trafiko. Za razvajanje poskrbijo v baru in dveh restavracijah, premorejo pa tudi picerijo.

 

ŠPORTNA IN PROSTOČASNA PONUDBA

 

Od športnih objektov so v kampu urejeni igrišče za odbojko, asfaltno igrišče za tenis, mini golf, nogomet, deluje tudi zelo znana šola jadranja na deski, saj so pogoji za »srfanje« tu odlični. V kampu imajo manjše otroško igrišče ter vsakodnevno animacijo, urejeno mesto za spuščanje čolnov v vodo ter privezi.

 

Kamp Stupice - SUPKamp Stupice - Surf šolaKamp Stupice - Surfanje v bonaci ...
Kamenjak - pogled na PomerKamenjak s kolesom - Petra s hčerkicoKamenjak - bar Safari
KamenjakKamenjak - turkizno morjeKamenjak - priprava na skok

 

V bližini je priljubljeni rt Kamenjak, ki ponuja vrsto kolesarskih poti, adreanlinskih plaž (skakanje s pečin) , tu je tudi legendarni bar Safari, kjer so uredili razgledni stolp in veeeeeliko gugalnico.

 

MOBILNE HIŠICE

 

Kamp Stupice je bil pred leti med prvimi, ki so ponudili tudi mobilne hišice. danes jih v kampu stoji 110.

 

Kamp Stupice - mobilne hišice


Camp Stupice - Arenaturist
Premantura bb,
52203 Medulin (Premantura)

T: +385 (0)52 575 111

 

N 44.797840° / E 13.913389°

N 44°47'52.22 / E 13°54'48.20

 

info@arenaturist.hr

 

Spletna stran kampa.

 

Velikost: 26 ha (3000 ljudi)

Mobilne hišice: DA

Sprejemajo pse: DA

GRATIS Wi-Fi