9. september, 2014
ZAK Camping: Novo zatočišče povsem ob morju

Hrvaška Istra slovenske turiste privlači kot magnet. Neverjetno blizu je, saj je od Ljubljane oddaljena le dobro uro in pol vožnje z avtodomom. Poleti je vroča, v hladnem delu leta pa ravno prav topla za pobeg pred meglo in plundro, ki nas spremljata pozimi.
Če gremo z juga, ne smemo spregledati starega mestnega jedra Pulja z Areno. Mnogi se radi vračamo v romantični Rovinj, druge bolj prepričajo Vrsar, Poreč in Novigrad. Privlačna mesteca vrh gričev v notranjosti, med njimi moramo izpostaviti Motovun, Grožnjan in Brtoniglo, so kot nalašč za vračanje v daljno preteklost, romantične ulice pa so polne prijetnih gostilnic in vinotočev. Nam najbližji pa je Umag, nekoč ribiški kraj, ki danes vse stavi na turizem. V njegovi bližini, le slabih pet kilometrov stran, se v Zambratiji nahaja novo postajališče za avtodome, Camper Stop ZAK Camping, ki ga vodita simpatična Ivana in Marko.

 

 

ZAK Camping ZambratijaIvana in Marko - ZAK Camping Zambratija

 

ZAK CAMPING V ZAMBRATIJI

Zambratija je vasica, ki leži ob pahljačasto oblikovanem zalivu, ki ga z obeh strani omejuje zelenje. Na južni strani, v smeri Umaga, ležijo ostanki mogočne rimske vile, ki spijo pod bujnim sredozemskim rastjem. Čisto zraven pa so letos odprli prvi istrski camper stop, ki leži povsem ob morju. Kot je povedala Ivana Kraljević, lastnica postajališča, so se za odprtje odločili, ker v tem delu Istre tovrstne ponudbe preprosto ni. ZAK Camping ni kamp, temveč pravo postajališče za avtodome, ki je namenjeno le nam, avtodomarjem.

 

ZAK Camping - lokacijaZAK CampingZAK Camping - Pogled z okna spalnice


ZAK Camping ponuja 10 parkirnih mest za avtodome, s katerih se odpira pogled na bližnji zaliv in prečudovit sončni zahod, ki zaključi aktivni dan ob morju. Na postajališču je urejena sanitarna postaja, prav vsa parkirna mesta pa imajo svoj priključek na električno in vodovodno omrežje.

 

POSEBNA JESENSKA PONUDBA!!!

Od 12. 9. 2014 velja posebna akcija: VIKEND PAKET (od petka do nedelje) za 30 EUR. V ceno je vključeno: avtodom, turistična taksa za posadko (odrasle osebe), priključek na električno omrežje in uporaba sanitarne postaje. Pred prihodom se javite na telefon +385 91 577 49 50.
 

ZAK Camping Zambratija

ZAK Camping - Večerna idila

 

PONUDBA ZA AKTIVNE

Tovrstne ponudbe v Istri ni treba posebej predstavljati. V poletnih mesecih je na prvem mestu kopanje v toplem morju. Ljubitelji vodnih športov prisegajo na jugo, ki v bližini postreže z odličnimi razmerami za jadranje na deski, ko je morje mirno, pa boste na gladini videli veliko veslačev na SUP-ih.

 

Windsurfing Istra - ZAK CampingSUPKolesarjenje po Parenzani

 

V bližini so teniška igrišča, nedaleč stran »gre« kolesarska steza po legendarni Parencani, trasi ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Trst s Porečem, danes pa povezuje tri dežele - Italijo, Slovenijo in Hrvaško.

 

 

ZAK Camping
Zambratija b.b., HR-52475 Savudrija, Hrvaška
T: +385 (0)91 577 4950

ivana@zak-camping.com

www.zak-camping.com

GPS koordinate: N 45.471097° / E 13.510572°