1. januar, 2014
Nadnaravna: Mobilna hišica Camur Prestige

Klemen Vuica, oblikovalec in lastnik oblikovalskega studia Limeta, ki je zadnja leta preživljal dopust v mobilnih hišicah, se je odločil, da bo zasnoval mobilno hišico, ki ne bi bila videti kot zabojnik. Idejo o nadnaravni mobilni hišici, ki bi se v kampu stopila z okoljem, mlademu dolenjskemu arhitektu ni dala miru, rezultat pa premierno objavljamo na teh straneh.

 

Oblikovalski studio Limeta je v zadnjih letih oblikoval številne ekskluzivne lesene zunanje objekte od nadstreškov za vozila, pergol in vrtnih ut do lesenega wellnesa, ki poleg savne vključuje tudi zunanji masažni bazen. Slednji je že postavljen v Radencih. Značilnost njihovih izdelkov je krivulja, ki je blagovni znamki dala ime. Camur namreč v latinščini pomeni krivuljo.

V sodelovanju s sodelavci iz oblikovalskega studia in investitorji je konec letošnjega poletja ideja postala resničnost, fantje so zavihali rokave in v slabih dveh mesecih sestavili mobilno hišico, ki je sestavljena iz naravnih materialov in se kar se da vklaplja v okolje. O tem smo se lahko prepričali na predstavitvi na začetku decembra.

 

Kot je rekel Klemen Vuica, ki so ga na svečani predstavitvi večkrat ponesla čustva, se moramo ljudje počasi od betona in železa kot vodilnih gradbenih materialov zadnjega stoletja preusmeriti k naravnim materialom. Predvsem k lesu, ki ga v Sloveniji ne primanjkuje. Pri izdelavi mobilne hišice je upošteval tudi vse praktične pomanjkljivosti, ki jih je opazil ob uporabi obstoječih hišic, jih dodelal, rezultat pa je mobilna hišica Camur Prestige.

 

Mobilna hišica Camur Prestige

 

Prvi model lesene hišice Camur Prestige je nastajal skoraj štiri mesece. Gre za edinstven koncept hišice, ki je v celoti narejena iz lesa. Tako notranjost hišice kot zunanjost sta leseni, bivalni del je obit v opaž, vsi pohištveni elementi so leseni, prav tako okna in celo okvirji stikal in vtičnic.

Na 36 m2 površine osrednji del pripada dnevnemu prostoru s kuhinjo v obliki črke U, oblikovanje je t. i. pro et contra, kar pomeni kontrast svetlih in temnih površin. Opremljena je nadstandardno, v kuhinji boste tako našli pečico, velik hladilnik, napo, indukcijsko kuhalno ploščo in pomivalni stroj. Iz jedilnega kota lahko sestavimo dodatno ležišče.

 

Kuhinja - Camur PrestigeOtroška soba - Camur PrestigeOtroška soba - Camur PrestigeSpalnica - Camur Prestige
Kopalnica - Camur PrestigeWC - Camur PrestigeDnevna soba - Camur PrestigeOmarice - Camur Prestige


Osvetljava uporablja LED panele in tako z eno »lučjo« dobro osvetli celoten prostor. Za ogrevanje skrbijo IR paneli, za hlajenje klimatska naprava.

V levem delu je velika spalnica s kopalnico in straniščem, v desnem pa otroška soba s pogradom in kopalnica. Utility z grelcem vode je dostopen z zadnje strani hišice. Primeren je tudi kot shramba za kolesa in ostalo opremo, ki bi jo potrebovali v času dopusta.

 

Velika »Camur« terasa

 

Poleti se večina gostov v mobilnih hišicah zadržuje na zunanji terasi, zato je ta enako dolga kot sama hišica. Posebnost so ukrivljeni leseni stebri (Camur = lat. krivulja), ki so narejeni iz lameliranega lepljenega lesa, teraso pa pokriva streha iz kaljenega stekla.

 

Mobilna hišica Camur Prestige

 

Kaj pa cena?

 

Cena je odvisna od samih želja kupca, okvirno pa je govora o približno 30 tisočakih brez DDV. Več o sami hišici preberite na spletni strani proizvajalca www.camur-prestige.com, Klemen Vuica pa bo z veseljem odgovoril tudi na vprašanja, ki jih boste zastavili po elektronski pošti na naslov info@limeta.si ali pa po telefonu 041 740 224.