25. junij, 2013
Drzna: Adria Home xLine

Ko so pred slabima dvema letoma predstavili vizijo razvoja mobilnih hišic tovarne iz belokranjske Kanižarice, so se nekateri samo spogledali in skomignili z rameni. Ko so lani predstavili prvi model, 36 kvadratnih metrov veliko hišico Adrio Home xLine, ki je bila premišljena nadgradnja obstoječe tehnologije, zavite v drzno embalažo, je večina osupnila. Ko so lani predstavljeni lepotici dodali še dva modela, so še tistima dvema, ki lani nista verjela, zaprli usta. Adria Home xLine je resnično mobilna hišica prihodnosti.

 

Serija Adria Home xLine ponuja tri modele, ponudbo pa bodo še razširili:

  • Xline 600
  • Xline 760
  • Xline 900

 

 

Adria Home xLine 600Adria Home xLine 760

 

Cena kvadratnega metra osnovnega modela stane približno 1000 EUR (fco tovarna, brez DDV)


Strategija pozicioniranja hišic blagovne znamk Adria Home se je izkazala za pravilno. Medtem ko so hišice blagovne znamke Sun Roller namenjene množičnejši uporabi, denimo oddajanju v najem v kampih, pa je modelna linija xLine namenjena kupcem, ki prisegajo na ekskluzivnost in drugačnost. Je nadgradnja, no, raje recimo kar evolucija do sedaj poznanih mobilnih hiš.

 

Inovativna serija xLine

 

Od drugih, recimo jim klasičnih, mobilnih hišic se Adria Home xLine razlikuje tako močno, da boste stežka našli povezavo. Še najbližje sta si sestrični pod podom, kjer je enaka osnova s podpornimi nogami in kolesi. Navzgor pa je vse drugače. Enokapna neprekinjena streha je omogočila zasnovo veličastne prednje stene, ki je iz vsakega prostora odprta na veličastno teraso. Ta je lahko široka tudi tri metre in poteka po celotni dolžini hišice. Sivi kovinski zaključki in spoji ter okenski in vratni okviri delujejo zelo elegantno v kombinaciji z dodatno oblogo sten. Stene so lahko obložene z različnimi materiali, med katerimi zagotovo navdušujeta macesen in beli Canexel. Kupec pa lahko izbere tudi barvne fasade iz standardne ponudbe proizvajalca. Sobe so prostorne, kot doma, pohištvo tudi. Tako so postelje velike 160 x 200 centimetrov v spalnici in 80 x 200 centimetrov v otroški sobi.

 

Prenovljeni xLine 900


Ta hišica je pravi trisobni apartma, ki so ga za sezono 2013 izpopolnili. Dnevna soba s kuhinjo je dovolj prostorna, oprema Superior – Modern Concept je barvno usklajena z zunanjostjo. Pohvalna je rešitev vrtljivega nosilca za televizor, sicer uveljavljena v večjih počitniških prikolicah. Položaj TV zaslona je tudi optimalen, tako v dnevni sobi kot v spalnici.
Otroška soba je za razliko od večine drugih v mobilnih hišicah »prava« soba, s pravim pohištvom. Poleg je kopalnica, namenjena samo otrokoma. Za drobnarije imata vsak svojo nočno omarico, za kar v večini hišic ni poskrbljeno. Prostor pod zgornjim pogradom pa je racionalno izkoriščen s skupno garderobno omaro.
Največji presežek notranjosti je spalnica, ki ima lastni izhod na teraso.

 

 

xLine notranjostxLine notranjostxLine dnevna soba

 

Novinki xLine 600 in 760


Za sezono 2013 so predstavili dve novosti. Manjša, model xLine 600, je kompaktna mobilna hišica, ki ponuja osnovno udobje za štiri, čeprav o utesnjenosti, ki bi jo čutili v počitniški prikolici te dolžine, seveda ne moremo govoriti. Osrednji prostor je dnevna soba z mizo za štiri, in kuhinjo, ob izhodu na teraso je večji kavč, iz katerega lahko sestavimo ležišče za dva. Kuhinjski blok je imenitnejši kot doma, sijoča bela barva pa je v duhu trenutnih smernic pri oblikovanju modernega bivalnega prostora. Kopalnica in kabina za prhanje sta v sosednjem prostoru, ki je hkrati tudi spalnica za lastnika. Kdor bo želel več zasebnosti in prostora, bo posegel po večji xLine 760. Ta ponuja mnogo več prostora, a se bo v njej najbolje počutila četverica. Toliko je namreč fiksnih postelj v ločenih sobah, kopalnica pa je ena sama, a ločena od preostalih prostorov. Kuhinjo so postavili ob prednjo steno, iz nje pa je neposreden prehod na teraso. V dnevni sobi lahko iz kavča sestavimo zasilno ležišče za dva gosta.