Premierni test Adria Coral XL A 670 SL

Najuspešnejša Adrijina zgodba pri nas je obrnila nov list. Popeljali smo se z novim Adrijinim avtodomom s spalnim nadstreškom Coral XL, naslednikom legende, ki za marsikaterega slovenskega avtodomarja še vedno predstavlja vrh želja pri avtodomih.

 

Adria Coral XL

 

Novi Coral XL ni samo naslednik zgodbe o uspehu. Gre za povsem na novo razvito vozilo, ki z zunanjo obliko postavlja nove standarde oblikovanja avtodomov s spalnim nadstreškom.

 
24. januar, 2016
Udobje vožnje

Testno vozilo je imelo pod motornim pokrovom močnejši motor s 150 »konji« in ročni menjalnik, za pomoč pri vožnji sta bila dodana še nadzor oprijema gnanih koles in, kar se je pri spustu po zelo zasneženi cesti s prelaza Obertauern v Avstriji izkazalo za odlično »igračo«, pomočjo pri spuščanju navzdol. S pritiskom na gumb se vklopi nekakšen »reduktor«, ki med vožnjo navzdol zavira z motorjem, s čimer pri dolgih spustih manj obremenjujemo zavore, hkrati pa preprečuje, da bi vozilo ušlo izpod nadzora voznika. Tudi zato pri vožnji po zasneženem cestišču ni bilo treba natikati verig ampak so zadostovale že nove zimske pnevmatike.

 

Adria Coral XL Plus A 670 SL

 

Coral XL je alkoven z zelo nizko porabo goriva. Na premiernem testu, ki je trajal slaba dva tedna, smo z njim prevozili 1940 kilometrov, porabo pa nismo uspeli, kljub priganjanju na avtocesti in vožnji preko prelazov, dvigniti nad 12,5 litra na 100 prevoženih kilometrov.