13. februar, 2013
Gostilna in Picerija Avio Pub

Po spletnih blogih je kar precej govora o gostilni, ki goste privablja neposredno z letalskega centra v Postojni. Gostilna in picerija Avio Pub je med avtodomarji in prikoličarji priljubljena, saj svoje goste sprejme na velikem, sicer ne ravnem, parkirišču, kjer lahko utrujeni popotniki tudi prespijo. Po besedah lastnika, Roberta Čeboklja, je v neposredni bližini že dlje časa načrtovano postajališče za avtodome, kar bo zagotovo še razlog več za postanek.

 

Dostop

Slovenskim popotnikom opisovati, kje nas čaka Avio Pub, je nesmiselno, a vseeno: gostilna je v bližini avtocestnega izvoza Postojna, od koder je do prostornega parkirišča manj kot kilometer. Če pa se peljete proti Postojni iz smeri Pivke (mejnega prehoda Jelšane), potem boste na odcep za gostilno naleteli takoj za slovitim ovinkom v Rakitniku.
Na Avio Pub sicer ne opozarjajo velike table, ki bi se ponavljale vsakih sto in nekaj metrov, a je lega gostilne dovolj izpostavljena, da jo boste tisti z dobrim vidom opazili tudi z avtoceste.

 

Za lačne popotnike

Notranjost je opremljena po vzoru pubov, pivnic, a naj vas videz ne zavede. Zadovoljni pogledi s sosednih miz vas bodo prepričali, da si splača vzeti čas in umiriti lačni želodec.
Spomladi sva se s prijateljico razvajali s pomladansko ponudbo, ki je temeljila na beluših. Že takrat sva si obljubili, da se sem vrneva na »klasično popotniško malico«.


Konec poletja smo prišli v drugačni postavi, a ker je bilo v ekipi kar nekaj otrok (ti so še posebej izbirčni), je bila izbira jasna: pice za najbolj lačne, za tiste malo manj solatni krožnik, za otroke pa otroški obrok.

 

Poleti postrežejo na veliki terasi z blizu 100 sedeži, v hladnejših dneh leta pa lahko posedate v prijetno opremljenih notranjih prostorih. Ker je v neposredni bližini športno letališče, je notranjost opremljena z modeli letal in letalsko opremo.
Med čakanjem na obrok, tega so prinesli v rekordno hitrem času, se lahko kratkočasite z brskanjem po svetovnem spletu, saj ponujajo brezplačen dostop. Konec tedna, ko imajo odprto do polnoči, pa se tu menda dobro žura. Kot kaže, razlog več, da se sem še vrnemo.

 

Zanimivosti v okolici

Postojna je, zahvaljujoč svetovno znani Postojnski jami, turistični kraj s skoraj dvestoletno tradicijo. Jama, ki je zagotovo ena lepših na planetu, privablja turiste od blizu in daleč. Komur obisk jame ni dovolj, se lahko zapelje do Predjamskega gradu, »naskoči« Nanos ali obišče grad v Prestranku, kjer bo lahko jahal konje. Približno 15 kilometrov pa je oddaljen Muzej vojaške zgodovine, če vas pač zanima
zgodovina vojskovanja na naših tleh ali pa bi si samo radi ogledali bojna sredstva.

 

Obisk Avio Puba je zaradi simpatičnega interjerja zanimiv sam po sebi. Vse niti v rokah drži Robert Čebokelj, simpatični sogovornik in človek z vizijo, ki ve, da je treba v turizem vlagati. Tudi prijaznosti do avtodomarjev ne manjka, tu jih sprejmejo z odprtimi rokami in polnimi krožniki.

 

 
  

 
Gostilna in picerija Avio Pub

Rakitnik 1A, 6258 Rakitnik pri Postojni

T: 05 720 13 10 ali 041 740 531
avio.pub@siol.net
www.facebook.com/pizzeria.aviopub

 

N 45°44'59.49/ E 14°11'37.73
N 45.749858°/ E 14.193813°


Odprto od torka do nedelje od 11:00 do 23:00. Ponedeljek zaprto.


Parkirna mesta za avtodome: med 5 in 10, odvisno od zasedenosti parkirišča. V bližini je tudi manjše obcestno počivališče.

 

Posebnosti: sezonske specialitete, odlični solatni krožniki, ekspresna postrežba.